Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal soslu somon balığı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 5 parça fileto veya dilim somon balığı 1
- Karabiber ve tuz 1
- Sosu için: 3 adet orta boy portakal, 1 su bardağı su, 2 dolu yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı susam, 1 tatlı kaşığı tuz, 40 gram tereyağı 1
Yapılışı:
- Somon dilimlerinin üstüne karabiber ve tuzu serperek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin 13.
- Fırını 180 dereceye ayarlayarak balığı fırına verin, balıkların üzeri kızarana kadar pişirin 13.
- Portakalların suyunu sıkarak bir sos tenceresine koyun 13. Nişastayı ve suyu da ilave ederek karıştırın 13.
- Tencerenin altını orta ateşe getirin, portakal peltesini kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirin 13.
- Sos kaynayınca susamı ilave edin, ocağı kapatın 1.
- Tereyağı ve bir tutam tuzu ilave ederek karıştırın 1.
- Fırından çıkan ve ılıyan somon parçalarını servis tabaklarına koyun ve üzerine sosu paylaştırın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: