Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal soslu balık yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg hamsi (temizlenince 750 gr) 1;
- 1 dolu tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu (istenirse limon kabuklu da olur) 1;
- 1 orta boy kuru soğan 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 1.
Yapılışı:
- Yarım çay bardağı zeytinyağına rendelenmiş portakal kabuğunu, pul biberi, tuz ve 1 orta boy kuru soğanı ekleyip karıştırın 1.
- Temizlenmiş balığı sosa batırıp unlayın 1.
- Tavaya yerleştirip altının pişmesini bekleyin 1.
- Rahat bir şekilde çevirmek için servis tabağını tavanın üzerine koyup tavayı çevirin 1.
- Tabağa gelen balığı tavaya kaydırarak diğer tarafının da pişmesini sağlayın 1.
Portakal soslu somon yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 dilim somon fileto 2;
- 1 adet portakal (suyu ve rendesi) 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 yemek kaşığı bal 2;
- 1 tatlı kaşığı hardal 2;
- 1 diş sarımsak 2;
- tuz ve karabiber 2.
Yapılışı:
- Somon filetolarını tuz ve karabiberle her iki tarafını da tatlandırın 2.
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın 2.
- Somonları tavaya koyun ve her iki tarafını yaklaşık 4-5 dakika, altın rengi alana kadar pişirin 2.
- Somonlar piştiğinde tavadan alıp bir kenara bırakın 2.
- Aynı tavada, rendelenmiş sarımsağı bir dakika kadar kavurun 2.
- Sonra portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, bal ve hardalı ekleyin 2.
- Karıştırarak sosun kıvam almasını sağlayın, yaklaşık 3-4 dakika kadar kaynatın 2.
- Sosu tavadan somon filetolarının üzerine dökün 2.
Portakal soslu balık tariflerinin bulunduğu bazı siteler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: