Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal Soslu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 portakal 1
- 4 su bardağı süt 1
- 5 yemek kaşığı toz şeker 1
- 1 su bardağı irmik 1
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1
- Yarım su bardağı badem 1
- 2 yumurta 1
- 100 gr bitter çikolata 1
Yapılışı:
- Portakalları rendeleyin 1.
- Orta boy bir tencerede süt, şeker, irmik ve portakal kabuklarını karıştırarak pişirin 1.
- Soğumaya bırakın 1.
- Soğuduktan sonra içine yumurtaları, dövülmüş bademleri ve kuş üzümünü ilave edip mikserle çırpın 1.
- Dilediğiniz şekilli bir kalıbı suyla ıslatın 1.
- Muhallebiyi kalıba aktarıp buzdolabında soğutun 1.
- Bitter çikolatayı iri parçalar şeklinde kırıp bir cam kasenin içine alın 1.
- Cam kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin ve çikolatayı karıştırıp eritin 1.
- Buzdolabından çıkardığınız muhallebiyi ters çevirerek düz bir tabağa yerleştirin 1.
- Erimiş çikolatayı tatlının üzerine gezdirerek dökün 1.
- Kalan portakal kabuklarını üzerine serpip servis yapın 1.
Alternatif bir tarif olarak, portakal soslu irmik tatlısı için şu malzemeler ve yapım aşamaları da kullanılabilir:
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt 2
- 8 çorba kaşığı irmik 2
- 1 su bardağı şeker 2
- 1 çorba kaşığı nişasta 2
- 1 adet limonun rendesi 2
Hazırlanışı:
- Tencerenin içine sütü dökelim, şekeri, limon rendesi, irmiği ve nişastayı ilave edelim 2.
- Mikser ile çırpalım ve ocakta kısık ateşte karıştırarak pişirelim 2.
- Küçük diktörtgen borcam veya kaselere boşaltalım 2.
- Tencerenin içine portakal suyunu koyalım, nişastayı ilave edelim ve yoğun bir kıvam olana kadar kaynatalım 2.
- Biraz ılınan tatlının üzerine dökelim 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: