Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piyazlık soğan doğrama ve saklama yöntemleri şu şekildedir:
Doğrama:
- Soğanın kabuklarını soyup ikiye bölün 3.
- Kesme tahtasının üzerine yerleştirin 3.
- Soğanın uç kısmından kök kısmına doğru paralel olarak ince dilimler kesin 35.
Saklama:
- Piyazlık soğanı, düşük nemli, karanlık ve serin bir ortamda saklayın 4.
- Güneş ışığı ve ısı kaynaklarından uzak tutun 4.
- Ayrıca, patates veya nemli ürünlerle birlikte saklamayın, çünkü soğanlarda bulunan etilen gazı bu ürünlerde hızlı olgunlaşma ve filizlenmeye sebep olur 4.
- Soyulmuş ve doğranmış bir şekilde dondurucuda da saklanması uygundur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: