Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piyazlık ve yemeklik soğan farkı, doğrama şekillerinden kaynaklanır.
- Yemeklik soğan, kabukları soyulmuş soğanın uzunlamasına ikiye bölünerek, 2-3 mm aralıklarla dilimlenmesi ve ardından soğanın eni yönünde tekrar dilimlenmesiyle elde edilir 1.
- Piyazlık soğan ise, sebzelerin boylamasına ikiye bölündükten sonra, kesilen taraf doğrama tahtasına yatırılarak istenilen kalınlıkta dilimlenmesiyle yapılır 15. Piyazlık soğan, genellikle yarım ay şeklinde ince ince doğranır 5.
Bu farklı doğrama şekilleri, soğanların yemeklerde farklı amaçlarla kullanılmasını sağlar; yemeklik soğan genellikle salatalarda, piyazlık soğan ise sebze ve et sote yemeklerinde tercih edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: