Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğanların küflenmesi ve çürümesinin bazı nedenleri:
- Yanlış saklama koşulları: Soğanlar, nemli ve hava almayan ortamlarda saklandığında küflenir ve çürür 23. Plastik poşetler, nem hapsederek bu durumu hızlandırır 23.
- Birlikte saklama: Soğanlar, patates gibi etilen gazı yayan sebzelerle birlikte saklandığında, bu gaz soğanın çürümesine neden olur 23.
- Aşırı sıcak veya soğuk ortamlar: Aşırı sıcak yerler soğanların kurumasına ve filizlenmesine yol açarken, aşırı soğuk ortamlar soğanların nemlenip yumuşamasına ve küflenmesine neden olur 14.
- Filizlenme: Soğanlar sıcak ve nemli bir ortamda uzun süre saklandığında filizlenir, bu da tazeliğini kaybetmesine ve kısa sürede çürümesine yol açar 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: