Buradasın
Soğanın pembeleşmemesi için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğanın pembeleşmemesi için şu adımlar izlenebilir:
- Kısık ateş kullanımı: Soğanlar kısık ateşte kavrulmalıdır 5. Harlı ateş kullanıldığında soğanlar pişmeden yanabilir 5.
- Yeterli yağ kullanımı: Soğanın iyi kavrulması için yeterli miktarda yağ kullanılmalıdır 5. Yağın tencerenin kenarlarında da kalacak kadar kullanılması önerilir 5.
- Süre: Soğanların kavrulma süresi, soğanın cinsine göre değişir 5. Yumuşak ve sulu soğanlar daha kısa sürede kavrulurken, az sulu ve sert soğanların kavrulması daha uzun süre alır 5.
- Tencere: Geç ısınıp geç soğuyan, kalın tabanlı tencereler tercih edilmelidir 5. Emaye ve benzeri ince yapıya sahip tencereler ısıyı çok çabuk ileteceği için soğanların içi pişmeden dışı yanabilir 5.
- Tencerenin kapağı: Soğanlar tencerenin kapağı açık şekilde kavrulmalıdır 5. Kapak kapalı olduğunda soğanın suyu buharlaşmak yerine tencerenin kapağına çarpıp yoğunlaşarak tekrar tencereye damlar ve soğanlar haşlanmış gibi bir görünüm alır 5.
Ayrıca, soğanın pembeleşmemesi, soğanın yeşil renge dönmesi anlamına gelebilir ve bu durum, kuru fasulyenin püf noktasının gerçekleşmemesi ile ilgili olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: