• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçlarıFaydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Faydalı İpuçları ›

    Soğanın pembeleşmemesi için ne yapmalı?

    • Bahçecilik
    • BitkiBakımı
    • Soğan
    • ToprakAnalizi

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Soğanın pembeleşmemesi için şu adımlar izlenebilir:
    • Kısık ateş kullanımı: Soğanlar kısık ateşte kavrulmalıdır 5. Harlı ateş kullanıldığında soğanlar pişmeden yanabilir 5.
    • Yeterli yağ kullanımı: Soğanın iyi kavrulması için yeterli miktarda yağ kullanılmalıdır 5. Yağın tencerenin kenarlarında da kalacak kadar kullanılması önerilir 5.
    • Süre: Soğanların kavrulma süresi, soğanın cinsine göre değişir 5. Yumuşak ve sulu soğanlar daha kısa sürede kavrulurken, az sulu ve sert soğanların kavrulması daha uzun süre alır 5.
    • Tencere: Geç ısınıp geç soğuyan, kalın tabanlı tencereler tercih edilmelidir 5. Emaye ve benzeri ince yapıya sahip tencereler ısıyı çok çabuk ileteceği için soğanların içi pişmeden dışı yanabilir 5.
    • Tencerenin kapağı: Soğanlar tencerenin kapağı açık şekilde kavrulmalıdır 5. Kapak kapalı olduğunda soğanın suyu buharlaşmak yerine tencerenin kapağına çarpıp yoğunlaşarak tekrar tencereye damlar ve soğanlar haşlanmış gibi bir görünüm alır 5.
    Ayrıca, soğanın pembeleşmemesi, soğanın yeşil renge dönmesi anlamına gelebilir ve bu durum, kuru fasulyenin püf noktasının gerçekleşmemesi ile ilgili olabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. sogan.gen.tr
        1
      2. mutfaktanelervar.wordpress.com
        2
      3. kevserinmutfagi.com
        3
      4. habersizseniz.com
        4
      5. instagram.com
        5
    • İklim koşulları soğan yetiştiriciliğini nasıl etkiler?

    • Pişirme sırasında soğan nasıl doğru şekilde kavrulmalıdır?

    • Soğanların hastalıklara karşı nasıl korunabilir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A close-up of golden-brown onions sizzling in a copper pan, releasing aromatic steam, with a warm kitchen backdrop and a wooden spoon resting nearby.

    Soğan kavururken neden pembeleşir?

    Soğan kavururken pembeleşmesinin nedeni, soğanların diriliğini yitirerek hafif pembemsi ve kahverengimsi bir görünüm almasıdır.
    • Gıda
    • Pişirme
    • Soğan
    • RenkDeğişimi
    5 kaynak

    Soğan neden sirke ile bekletilir?

    Soğanın sirke ile bekletilmesinin birkaç nedeni vardır: Mikroplardan arındırma: Sirkeli su, soğanın üzerindeki mikropları temizler. Aromayı ve dokuyu koruma: Sirke, soğanın aromasını ve dokusunu koruyarak daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Acılığı azaltma: Doğranmış soğanların sirke ile bekletilmesi, acılığın azalmasına yardımcı olur.
    • Yemek
    • Beslenme
    • Mutfak
    • Soğan
    • Sirke
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"aaf10":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Ffaydali-ipuclari%2Fq%2Fsoganin-pembelesmemesi-icin-ne-yapmali-1389744152%3Flr%3D213%26ncrnd%3D40436","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"3217826931756975509","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756975616294322-12360060828464875148-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-198-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"aaf1w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"aaf11":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"useful-tips","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"aaf1w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"aaf12":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Soğanın pembeleşmemesi için şu adımlar izlenebilir:\n\n* **Kısık ateş kullanımı**: Soğanlar kısık ateşte kavrulmalıdır [```5```](https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html). Harlı ateş kullanıldığında soğanlar pişmeden yanabilir [```5```](https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html).\n* **Yeterli yağ kullanımı**: Soğanın iyi kavrulması için yeterli miktarda yağ kullanılmalıdır [```5```](https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html). Yağın tencerenin kenarlarında da kalacak kadar kullanılması önerilir [```5```](https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html).\n* **Süre**: Soğanların kavrulma süresi, soğanın cinsine göre değişir [```5```](https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html). Yumuşak ve sulu soğanlar daha kısa sürede kavrulurken, az sulu ve sert soğanların kavrulması daha uzun süre alır [```5```](https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html).\n* **Tencere**: Geç ısınıp geç soğuyan, kalın tabanlı tencereler tercih edilmelidir [```5```](https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html). Emaye ve benzeri ince yapıya sahip tencereler ısıyı çok çabuk ileteceği için soğanların içi pişmeden dışı yanabilir [```5```](https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html).\n* **Tencerenin kapağı**: Soğanlar tencerenin kapağı açık şekilde kavrulmalıdır [```5```](https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html). Kapak kapalı olduğunda soğanın suyu buharlaşmak yerine tencerenin kapağına çarpıp yoğunlaşarak tekrar tencereye damlar ve soğanlar haşlanmış gibi bir görünüm alır [```5```](https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html).\n\nAyrıca, soğanın pembeleşmemesi, soğanın yeşil renge dönmesi anlamına gelebilir ve bu durum, kuru fasulyenin püf noktasının gerçekleşmemesi ile ilgili olabilir [```1```](https://eksisozluk.com/soganin-pembelesmemesi--6833588).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.sogan.gen.tr/sogan-pembelesmesi-nedir-ve-nasil-olusur.html","title":"Soğan Pembeleşmesi Nedir ve Nasıl Oluşur?","shownUrl":"https://www.sogan.gen.tr/sogan-pembelesmesi-nedir-ve-nasil-olusur.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://mutfaktanelervar.wordpress.com/2009/02/10/soganin-pembelesmesi/","title":"Soğanın Pembeleşmesi | Mutfakta Neler Var","shownUrl":"https://mutfaktanelervar.wordpress.com/2009/02/10/soganin-pembelesmesi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html","title":"Soğan Kavurmanın Püf Noktaları | Kevserin Mutfağı - Yemek...","shownUrl":"https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://habersizseniz.com/soganin-filizlenmemesi-icin-ne-yapmali/","title":"Soğanın Filizlenmemesi İçin Ne Yapmalı? | Haber Sizseniz","shownUrl":"https://habersizseniz.com/soganin-filizlenmemesi-icin-ne-yapmali/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.instagram.com/p/C0T21bxquwG/","title":"Mutfakta Pratik Çözümlerde Bugün! 😋 👉🏼 Soğan...","shownUrl":"https://www.instagram.com/p/C0T21bxquwG/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Soğanın pembeleşmemesi için ne yapmalı?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","categoryTitle":"Faydalı İpuçları","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/bahcecilik","text":"Bahçecilik"},{"href":"/yacevap/t/bitkibakimi","text":"BitkiBakımı"},{"href":"/yacevap/t/sogan","text":"Soğan"},{"href":"/yacevap/t/toprakanalizi","text":"ToprakAnalizi"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"İklim koşulları soğan yetiştiriciliğini nasıl etkiler?","url":"/search?text=%C4%B0klim+ko%C5%9Fullar%C4%B1n%C4%B1n+so%C4%9Fan+yeti%C5%9Ftiricili%C4%9Fine+etkisi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Pişirme sırasında soğan nasıl doğru şekilde kavrulmalıdır?","url":"/search?text=So%C4%9Fan%C4%B1n+pembele%C5%9Fmemesi+i%C3%A7in+pi%C5%9Firme+y%C3%B6ntemleri&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Soğanların hastalıklara karşı nasıl korunabilir?","url":"/search?text=So%C4%9Fan%C4%B1n+hastal%C4%B1klara+kar%C5%9F%C4%B1+korunmas%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=So%C4%9Fan%C4%B1n+pembele%C5%9Fmemesi+i%C3%A7in+ne+yapmal%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"3217826931756975509","reqid":"1756975616294322-12360060828464875148-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-198-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756975616294322-12360060828464875148-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-198-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"aaf1w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"aaf13":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaktanelervar.wordpress.com/2009/02/10/soganin-pembelesmesi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/sogan-kavurmanin-puf-noktalari.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sogan.gen.tr/sogan-pembelesmesi-nedir-ve-nasil-olusur.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cizremgazetesi.com/yasam/sogan-kavururken-yapilan-hata-lezzetini-kacirmamak-icin-tekrar-etmeyin-32369.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/412119/sogan-pembelesmesi-ne-demek?size=16&stub=1"],"header":"Soğan kavururken neden pembeleşir?","teaser":"Soğan kavururken pembeleşmesinin nedeni, soğanların diriliğini yitirerek hafif pembemsi ve kahverengimsi bir görünüm almasıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sogan-kavururken-neden-pembelesir-2599343585","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/sogan","text":"Soğan"},{"href":"/yacevap/t/renkdegisimi","text":"RenkDeğişimi"}],"imageThumbProps":{"alt":"A close-up of golden-brown onions sizzling in a copper pan, releasing aromatic steam, with a warm kitchen backdrop and a wooden spoon resting nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-bkotloUiLUuinHmLQ43w/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/aylarca-ne-curuyor-ne-kufleniyor-meger-taze-sogan-icin-en-pratik-taktikmis-7177703?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dogadanderman.com/makaleler/sogan.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://banafikirver.com/yemek/soganin-acisini-alma-yontemleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://dogallikbizden.blogspot.com/2014/02/sivilcede-sogan-mucizesi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.esyenigun.com/sogan-yediginizde-mideniz-mi-yaniyor-iste-size-muthis-cozumler?size=16&stub=1"],"header":"Soğan neden sirke ile bekletilir?","teaser":"Soğanın sirke ile bekletilmesinin birkaç nedeni vardır: Mikroplardan arındırma: Sirkeli su, soğanın üzerindeki mikropları temizler. Aromayı ve dokuyu koruma: Sirke, soğanın aromasını ve dokusunu koruyarak daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Acılığı azaltma: Doğranmış soğanların sirke ile bekletilmesi, acılığın azalmasına yardımcı olur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sogan-neden-sirke-ile-bekletilir-921669542","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/beslenme","text":"Beslenme"},{"href":"/yacevap/t/mutfak","text":"Mutfak"},{"href":"/yacevap/t/sogan","text":"Soğan"},{"href":"/yacevap/t/sirke","text":"Sirke"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"aaf1w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"aaf14":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"aaf1w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"aaf15":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"aaf1w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}