Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişmaniyeye neden su verilmediği hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, pişmaniye yapımında kullanılan malzemeler ve üretim süreci hakkında bilgi mevcuttur.
Pişmaniye yapımında kullanılan malzemeler:
Üretim süreci:
- Şeker, limon tuzu ve su bir tencerede kaynamaya bırakılır 12.
- Kaynadıktan 15-20 dakika sonra ateşten alınır ve mermer bir zemine dökülür 1.
- El yakmayacak hale gelene kadar daire şekli verilip, çekip bırakılır 1.
- Başka bir tarafta tereyağı kızdırılır ve içine un ilave edilir 1. 1-1,5 saat beyaz renk alıncaya kadar karıştırılarak kavrulur 1.
- Ateşten alınarak el değecek kadar soğumaya bırakılır 1.
- Hamur ile şeker, tepsideki hamur çevresinde daire şeklinde yerleştirilir ve elle döndürülerek sıkılıp çekilmeye başlanır 1.
- Bu işlem, pişmaniyenin ince telli olması için ortalama 25-30 kez tekrarlanır 1.
- Hazırlanan pişmaniye 35-40 cm uzunluğunda koparılır ve ikiye katlanarak bükülür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: