Buradasın
Pişi kızartırken yağ çekmemesi için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişi kızartırken yağın çekmemesi için şu püf noktalara dikkat edilmelidir:
- Doğru Yağ Seçimi: Isıya dayanıklı yağlar (örneğin, fındık, yer fıstığı ve zeytinyağı) tercih edilmelidir 15.
- Tava ve Tencere: Yanmaz, yapışmaz ve ısıya dayanıklı tava veya tencere kullanılmalıdır 1.
- Yağı Kızdırma: Yağı iyice kızdırmadan hamuru içine atmamak gerekir 2. Yağın sıcaklığı uygunsa, hamur hemen kabarır ve yüzeye çıkar 2.
- Kızartma Miktarı: Tek seferde fazla miktarda ürün kızartmaya çalışılmamalı, yağa orantılı bir şekilde parçalar halinde eklenmelidir 1.
- Pişirme Süresi: Pişileri çok uzun süre yağda tutmamak ve her iki tarafını da eşit şekilde pişirmek önemlidir 3.
- Fazla Yağı Alma: Pişiler kızardıktan sonra fazla yağını almak için bir kağıt havlu üzerine konulabilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: