Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişi kızartırken yağ çekmemesi için şu yöntemler uygulanabilir:
- Hamurun kıvamı: Hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekir 5. Sert hamur, pişinin yağda kabarmamasına neden olurken, fazla yumuşak hamur fazla yağ çekebilir 5.
- Doğru yağ seçimi ve kızartma tekniği: Sıvı yağ tercih edilmeli ve yağ iyice kızdırılmadan hamur içine atılmamalıdır 5. Yağın yeterince sıcak olup olmadığını kontrol etmek için bir parça hamuru yağa atmak kullanılabilir 5.
- Pişirme süresi: Pişirme süresi iyi ayarlanmalıdır 3. Kızgın yağa atılan pişi, altın sarısına döndüğünde tam kıvamında piştiği anlaşılır 3.
- Sirke kullanımı: Hamura yoğurma sırasında bir çay kaşığı sirke eklemek, yağ çekmesini azaltır 45.
- Kağıt havlu: Pişiler kızartıldıktan sonra fazla yağı almak için kağıt havlu üzerine konulabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: