Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızartma yaparken yağın fazla çekmemesi için şu yöntemler uygulanabilir:
- Yağın seçimi: Isıya dayanıklı, yanmayan ve yapışmayan yağlar tercih edilmelidir 1.
- Malzeme hazırlığı: Yiyecekler aynı boyutta kesilmeli ve fazla suları alınmalıdır 13.
- Paneleme: Biber, domates ve bamya gibi sebzeler panelendiğinde daha az yağ çekerler 1.
- Sirke kullanımı: Kızartma işlemine geçmeden önce suya birkaç damla elma sirkesi eklemek, patates gibi sebzelerin yağ çekmesini önler 2.
- Kağıt havlu: Kızartma sonrası kağıt havlu üzerine koymak, fazla yağın emilmesini sağlar 23.
- Yağ sıcaklığı: Yağın sıcaklığı 170-180 derece arasında olmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: