Buradasın
Derin yağda kızartmak için hangi tava kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Derin yağda kızartma için en uygun tavalar döküm tavalardır 3.
Döküm tavalar, ısıyı eşit şekilde yaydığı için yiyeceklerin daha homojen pişmesini sağlar 3. Ayrıca, pürüzsüz yüzeyi yiyeceklerin yapışmasını engelleyerek temizlik işini kolaylaştırır 3.
Bunun yanı sıra, yanmaz yapışmaz kaplamalı tavalar da derin yağda kızartma için uygundur 13. Bu tür tavalar, düşük yağla pişirme ve kolay temizlik imkanı sunar 1.
Kızartma yaparken güvenlik önlemlerinin alınması ve yağın duman noktasının 200°C, yanma noktasının ise 316°C'nin altında olmaması gerekir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: