Buradasın
Pırasalı pırazers nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Pırasalı pırazers" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, pırasa ile yapılan bazı yemek tarifleri şunlardır:
- Pırasa Yemeği: Pırasalar doğranır ve bol su ile yıkanır 1. Tencerede sıvı yağ, salça ve rendelenmiş domates kavrulur 1. Üzerine havuç eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur 1. Pırasalar ilave edilir, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp orta ateşte pişirilir 1. Son olarak pirinç eklenir, tuzu ayarlanır ve sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir 1.
- Pırasalı Frittata: Pırasalar karamelize olana kadar kavrulur ve klasik bir İtalyan tarifi olan frittatanın içine dahil edilir 2.
- Pırasalı Kiş: Pırasalar ince ince doğranıp zeytinyağı ile kavrulur 5. Ardından baharatlar eklenir ve soğumaya bırakılır 5. Hamur için tereyağı, yumurta, yoğurt, tuz ve su karıştırılır, un eklenerek orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edilir 5. Hamur oklavayla açılıp bir borcama yerleştirilir 5. Üzerine pırasalı karışım yayılır ve rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır 5. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: