• Buradasın

    Piliçtopkapı hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Piliç Topkapı, Afyon yöresine ait bir yemek olarak kabul edilir 13.
    Ancak, yemeğin İstanbul saray mutfağından çıktığı da bilinmektedir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Piliçtopkapı nasıl yapılır?

    Piliç Topkapı yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet kemiksiz tavuk kalça; yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı kırmızı biber; tuz; 1 su bardağı pirinç; 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık; 1 yemek kaşığı kuş üzümü; 1 orta boy soğan; 1 çay kaşığı yenibahar; 1 çay kaşığı nane; 1 çay kaşığı karabiber; 1 su bardağı su; zeytinyağı; tuz. Yapılışı: 1. Geniş bir kabın içinde yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve tuz ile karıştırın. 2. Kemiğinden ayrılmış ve açılmış tavuk butlarını yayvan bir kapta bu karışımla terbiye edin. 3. Derin bir kapta pirinci 15-20 dakika suda bekletin. 4. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip 1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı kavurun. 5. Soğanları da küp küp doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavurun. 6. Önceden ıslattığınız pirincin suyunu süzüp tavaya ilave edin ve 5 dakika daha kavurun. 7. Ardından karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü ve tuzu ekleyin. 8. 1 bardak su ekleyip ocağın altını kısın. 9. Suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın. 10. 1 tane açılmış tavuk budunu, derisi aşağıya bakacak şekilde ısıya dayanıklı fırın kabına serin. 11. İç pilavı 4’e bölün ve bir parçasını koyun. 12. Tavuğu kenarlarından tutarak bohça şekline getirin ve kürdanlarla tutturun. 13. Ters çevirip tepsiye yerleştirin. 14. 1 çay bardağı suyun içine yarım yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 15. Yarım çay bardağı zeytinyağını da döküp karıştırın. 16. Salçalı sosu tavukların üzerine dökün. 17. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. 18. Sıcak