• Buradasın

    Piliç Topkapi kaç saatte pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Piliç Topkapı'nın pişme süresi, ortalama olarak 1 saat 15 dakika ile 1 saat 30 dakika arasında değişmektedir 5.
    Pişirme süresi şu faktörlere bağlı olarak değişebilir:
    • Tavuk parçalarının büyüklüğü ve kalınlığı 5. Göğüs kısmı daha çabuk pişerken, but kısımları daha uzun sürebilir 5.
    • Fırın sıcaklığı ve türü 5. Çoğu tarif, 180-200°C arası bir fırın sıcaklığı önerir 5. Turbo fanlı fırınlarda pişirme süresi biraz daha kısalabilir 5.
    • İç harcın yoğunluğu ve doldurma tekniği 5. Harcın çok yoğun ve nemli olması, tavuğun içten pişmesini geciktirebilir 5.
    En doğru yöntem, tavuğun iç sıcaklığını kontrol etmektir 5. Et termometresi kullanarak tavuğun en kalın yerine batırıldığında iç sıcaklığın 75°C (165°F) olması gerektiği unutulmamalıdır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Piliçtopkapı nasıl yapılır?

    Piliç Topkapı yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet kemiksiz tavuk kalça; yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı kırmızı biber; tuz; 1 su bardağı pirinç; 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık; 1 yemek kaşığı kuş üzümü; 1 orta boy soğan; 1 çay kaşığı yenibahar; 1 çay kaşığı nane; 1 çay kaşığı karabiber; 1 su bardağı su; zeytinyağı; tuz. Yapılışı: 1. Geniş bir kabın içinde yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve tuz ile karıştırın. 2. Kemiğinden ayrılmış ve açılmış tavuk butlarını yayvan bir kapta bu karışımla terbiye edin. 3. Derin bir kapta pirinci 15-20 dakika suda bekletin. 4. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip 1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı kavurun. 5. Soğanları da küp küp doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavurun. 6. Önceden ıslattığınız pirincin suyunu süzüp tavaya ilave edin ve 5 dakika daha kavurun. 7. Ardından karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü ve tuzu ekleyin. 8. 1 bardak su ekleyip ocağın altını kısın. 9. Suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın. 10. 1 tane açılmış tavuk budunu, derisi aşağıya bakacak şekilde ısıya dayanıklı fırın kabına serin. 11. İç pilavı 4’e bölün ve bir parçasını koyun. 12. Tavuğu kenarlarından tutarak bohça şekline getirin ve kürdanlarla tutturun. 13. Ters çevirip tepsiye yerleştirin. 14. 1 çay bardağı suyun içine yarım yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 15. Yarım çay bardağı zeytinyağını da döküp karıştırın. 16. Salçalı sosu tavukların üzerine dökün. 17. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. 18. Sıcak