Tavuklu iç harcı hazırlamak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: yarım tavuk göğsü; 2 tane yeşil sivri biber; 1 tane közlenmiş kırmızı biber; 3-4 diş sarımsak; isteğe göre karabiber ve tuz. Hazırlanışı: 1. Tavuk göğsü ince şeritler halinde doğranır ve bir yemek kaşığı kadar yağ konulan tavaya alınıp tuz ve doğranan sarımsaklar eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. 2. Biberler de ince ince doğranır. 3. Tavadaki tavukların ortasında boşluk açılır ve iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenir ve biberler içine konularak hafif pişirilir. 4. İç harcı soğumaya bırakılır. Tavuklu iç harcı, içli köfte, karnıyarık börek gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir.