Buradasın
Peynirin olgunlaşma şekline göre sınıflandırılması nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynirin olgunlaşma şekline göre sınıflandırılması şu şekilde yapılır:
- Üretildikten sonra hemen tüketilmeyen, bir süre bekletilen peynirler: Bu gruba olgunlaşmış veya tam olgunlaşmış peynirler (Tulum, Kaşar, Mihalıç) dahildir 24.
- Yarı olgunlaşmış peynirler: Salamura peynirler bu kategoriye girer 2.
- Yapıldıktan hemen sonra tüketilen peynirler: Taze veya olgunlaşmamış peynirler (lor peyniri) bu gruba dahildir 24.
- Yüzeyinde veya tüm kitlesinde küf geliştirilen peynirler: Bu peynirler küflü olarak adlandırılır (Roquefort, Gorgonzola) 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: