Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de ve dünyada yaygın olarak tüketilen bazı peynir çeşitleri ve görselleri şunlardır:
- Ezine Peyniri: İnek, koyun veya keçi sütünden yapılan, sert veya yumuşak seçenekleri bulunan bir peynir türüdür 13.
- Tulum Peyniri: Olgun bir peynir olup, en az üç ile altı ay arası tulumlarda bekletilir 13.
- Antep Peyniri: Gaziantep meralarında otlatılan küçükbaş hayvanların sütlerinden yapılan, düzgün olmayan oval bir şekle sahip peynir 1.
- Divle Obruk Peyniri: Karaman'da koyun veya keçi sütünden elde edilen, obruk denilen mağaralarda olgunlaştırılan bir peynir 1.
- Civil Peyniri: Yağı alınmış taze sütten üretilen, hafif ekşi bir tada sahip peynir 1.
- Kars Kaşarı: Kars ve Ardahan illerindeki meralarda otlayan hayvanların sütünden yapılan özel bir peynir 1.
- Mozzarella: İtalyan kökenli, taze olarak salatalardan tatlılara kadar birçok yiyecekte kullanılan bir peynir 25.
- Rokfor (Roquefort): Küflü bir peynir olup, genellikle koyun sütünden yapılır ve yumuşak yapıdadır 25.
- Parmesan (Parmıgıano Reggıano): İnek sütünden üretilen, sert yapıda ve yemeklerin üzerine rendelenen bir peynir 25.
- Camembert: İç kısmı yumuşak, dış yüzeyinde küf tabakası bulunan bir peynir türüdür 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: