Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Perişan kurabiyenin dağılmasının birkaç nedeni olabilir:
- Fazla çırpma: Şeker ve tereyağının çok fazla çırpılması, kurabiyenin dağılmasına yol açabilir 1.
- Oda sıcaklığında olmayan malzemeler: Özellikle margarinin yeterince yumuşamamış olması, kurabiyenin kıvamını etkiler 3.
- Un miktarının az olması: Sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı kullanılan hamurlarda un miktarının az olması, homojen bir kıvam elde edilmesini engeller 1.
- Fırın ısısı: Kurabiyeler, soğuk veya çok sıcak fırına verildiğinde dağılabilir 13. 165-180 derece arasında pişirmek önemlidir 1.
- Hamurun yeterince yoğrulmamış olması: Hamurun kıvamının doğru ayarlanmamış olması, kurabiyenin dağılmasına neden olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: