Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pekmezin bozulmaması için şu şekilde saklanması önerilir:
- Cam kavanozda saklama: Pekmez, hava geçirmez cam kavanozlarda saklanmalıdır 123. Plastik kaplar tat ve kokuya etki edebileceği için önerilmez 23.
- Serin ve karanlık ortam: Serin, kuru ve doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde, örneğin kilerde saklanmalıdır 123.
- Rutubetsiz ortam: Rutubetli ortamlar bozulmaya neden olabileceğinden, pekmezin saklandığı yerin rutubetsiz olması önemlidir 3.
- Buzdolabında saklama: Özellikle marketten alınan ve uzun raf ömrüne sahip pekmez, kapağı açıldıktan sonra buzdolabında bulundurulmalıdır 15.
- Temiz kaşık kullanımı: Pekmezi saklarken temiz bir kaşık kullanılmalı, kavanoza veya şişeye su veya başka bir gıda karıştırılmamalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: