Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üzüm pekmezi şekerlenirse, aşağıdaki yöntemlerle eski haline getirilebilir:
- Benmari usulü ısıtma: Şekerlenmiş pekmez, cam kavanozu ile birlikte sıcak su dolu bir kabın içine yerleştirilerek benmari usulü 10-15 dakika ısıtılır 135.
- Ocakta ısıtma: Pekmez, düşük ısıda bir cezve veya küçük bir tencerede sürekli karıştırılarak ısıtılır 15.
- Mikrodalga ısıtma: Kısa aralıklarla mikrodalga fırında ısıtılır, ancak fazla ısıtmamaya dikkat edilir 5.
Bu yöntemler pekmeze zarar vermez, ancak tekrar tekrar ısıtmak tat ve besin değerinde azalmaya neden olabilir 15.
Şekerlenmiş pekmez, hiçbir zararlı etki yaratmadan aynen tüketilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: