• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Pekmez ve un helvasının püf noktası nedir?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pekmezli un helvasının püf noktaları şunlardır:
    1. Unun Kavrulması: Unu kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmak, içinde topak kalmamasını sağlar 14.
    2. Şerbetin Sıcaklığı: Sütlü pekmezli karışımın çok sıcak olmaması gerekir, aksi takdirde helvanın kıvamında problemler yaşanabilir 1.
    3. Pekmezli Şerbetin Eklenmesi: Pekmezli şerbeti azar azar döküp, hızlı hızlı karıştırarak helvanın homojen bir kıvam almasını sağlamak önemlidir 14.
    4. Pişirme Süresi: Helvanın şerbeti çekip, kaşığa ve tencereye yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirilmesi gerekir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. yemek.com
        1
      2. yemektekeyifvar.com
        2
      3. gurmerehberi.com
        3
      4. hakimiyet.com
        4
      5. harbiyiyorum.com
        5
    • Pekmezli şerbetin kıvamı nasıl ayarlanır?

    • Un helvasının lezzetini artıran diğer malzemeler nelerdir?

    • Farklı pekmezli helva tarifleri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Tahin ile pekmez karıştırırken hangi pekmez kullanılır?

    Tahin ile pekmez karıştırırken her türlü pekmez kullanılabilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Malzemeler
    5 kaynak

    En güzel un helvasına hangi yağ konur?

    En güzel un helvasına tereyağı konulması önerilir.
    • #Gıda
    • #Tarif
    • #Tatlı
    5 kaynak

    Nefis yemek tarifleri un helvasına ne kadar süt konur?

    Nefis yemek tariflerine göre un helvasına 3 su bardağı süt konur.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    Un helvası tarifi nasıl yapılır?

    Un helvası tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 120 gr (1,5 su bardağı) Sinangil Çok Amaçlı Un - 45 gr (3 yemek kaşığı) tereyağı - Şerbeti için: 200 gr (1 su bardağı) toz şeker, 480 gr (2 su bardağı) su Yapılışı: 1. Bir tencereye su ve toz şekeri ekleyip, arada karıştırarak kaynamaya bırakın. 2. Başka bir tencereye tereyağını ekleyip eritin. 3. Eriyen tereyağının içine unu ekleyin ve karıştırarak 10-15 dakika kavurun. 4. Kavrulan una kaynamış şerbeti yavaşça ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 5. Şerbetini çeken ve kıvamı koyulaşan helvayı ocaktan alın ve 5 dakika demlendirdikten sonra servis edin. Alternatif olarak, sıvı yağ kullanarak daha hafif bir un helvası da yapabilirsiniz.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    5 kaynak

    Un helvası yaparken unun rengi nasıl olmalı?

    Un helvası yaparken unun rengi, sütlü kahve rengi olmalıdır.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    En güzel helva hangi undan yapılır?

    En güzel helvanın hangi undan yapıldığı konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, geleneksel un helvası için buğday unu tercih edilir. Bunun yanı sıra, irmik helvası için irmik ve gluten hassasiyeti olanlar için ise mısır unu kullanılabilir.
    • #Gıda
    • #Tarif
    • #Helva
    • #Un
    5 kaynak

    Pekmez tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Pekmez tatlısı malzemeleri şunlardır: Yarım su bardağı pekmez; 1 su bardağı su; 1 yemek kaşığı un; Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz; Kurutulmuş portakal halkaları (süslemek için). Ayrıca, tahinli pekmez tatlısı için gerekli malzemeler: 1 su bardağı buğday nişastası; 5 su bardağı su; Bütün ceviz içi ve file badem (üzeri için).
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"4dtj0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fpekmez-ve-un-helvasinin-puf-noktasi-nedir-3500119646%3Flr%3D213%26ncrnd%3D66064","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9560106211753978222","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1753978258080729-8632903405620241213-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-37-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4dtjw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"4dtj1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4dtjw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"4dtj2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Pekmezli un helvasının püf noktaları** şunlardır:\n\n1. **Unun Kavrulması**: Unu kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmak, içinde topak kalmamasını sağlar [```1```](https://yemek.com/tarif/pekmezli-un-helvasi/)[```4```](https://www.hakimiyet.com/pekmezli-un-helvasi-nasil-yapilir-iste-puf-noktalari/82969/).\n2. **Şerbetin Sıcaklığı**: Sütlü pekmezli karışımın çok sıcak olmaması gerekir, aksi takdirde helvanın kıvamında problemler yaşanabilir [```1```](https://yemek.com/tarif/pekmezli-un-helvasi/).\n3. **Pekmezli Şerbetin Eklenmesi**: Pekmezli şerbeti azar azar döküp, hızlı hızlı karıştırarak helvanın homojen bir kıvam almasını sağlamak önemlidir [```1```](https://yemek.com/tarif/pekmezli-un-helvasi/)[```4```](https://www.hakimiyet.com/pekmezli-un-helvasi-nasil-yapilir-iste-puf-noktalari/82969/).\n4. **Pişirme Süresi**: Helvanın şerbeti çekip, kaşığa ve tencereye yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirilmesi gerekir [```1```](https://yemek.com/tarif/pekmezli-un-helvasi/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://yemek.com/tarif/pekmezli-un-helvasi/","title":"Pekmezli Un Helvası Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/pekmezli-un-helvasi/"},{"sourceId":2,"url":"https://www.yemektekeyifvar.com/helva-tarifleri/pekmezli-un-helvasi-tarifi","title":"Pekmezli Un Helvası Tarifi, Nasıl Yapılır? | Yemekte Keyif Var","shownUrl":"https://www.yemektekeyifvar.com/helva-tarifleri/pekmezli-un-helvasi-tarifi"},{"sourceId":3,"url":"https://www.gurmerehberi.com/tarifler/yemek-tarifleri/tatli/helva-tarifleri/un-helvasi","title":"Un Helvası Tarifi ve Püf Noktaları — Gurme Rehberi","shownUrl":"https://www.gurmerehberi.com/tarifler/yemek-tarifleri/tatli/helva-tarifleri/un-helvasi"},{"sourceId":4,"url":"https://www.hakimiyet.com/pekmezli-un-helvasi-nasil-yapilir-iste-puf-noktalari/82969/","title":"Pekmezli Un Helvası Nasıl Yapılır? İşte Püf Noktaları...","shownUrl":"https://www.hakimiyet.com/pekmezli-un-helvasi-nasil-yapilir-iste-puf-noktalari/82969/"},{"sourceId":5,"url":"https://harbiyiyorum.com/pekmez-helvasi-nedir/","title":"Pekmez Helvası Nedir? - Harbi Yiyorum","shownUrl":"https://harbiyiyorum.com/pekmez-helvasi-nedir/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Pekmez ve un helvasının püf noktası nedir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Pekmezli şerbetin kıvamı nasıl ayarlanır?","url":"/search?text=Pekmezli+%C5%9Ferbetin+k%C4%B1vam%C4%B1+nas%C4%B1l+ayarlan%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Un helvasının lezzetini artıran diğer malzemeler nelerdir?","url":"/search?text=Un+helvas%C4%B1n%C4%B1n+lezzetini+art%C4%B1ran+malzemeler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Farklı pekmezli helva tarifleri nelerdir?","url":"/search?text=Pekmezli+helva+tarifleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Pekmez+ve+un+helvas%C4%B1n%C4%B1n+p%C3%BCf+noktas%C4%B1+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9560106211753978222","reqid":"1753978258080729-8632903405620241213-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-37-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1753978258080729-8632903405620241213-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-37-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4dtjw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"4dtj3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.klasiktatlar.com/tahin-pekmez-karisimi-4414.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mutfaknasil.com/tahin-pekmez-karisimi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://m.silifkesepeti.com/haber/tahin-pekmez-orani-ne-olmali-/57?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dogumark.com/tahin-pekmez-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pekmez.gen.tr/tahin-pekmez-karisiminda-hangi-cesit-pekmez-kullanilir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tahin-ile-pekmez-karistirirken-hangi-pekmez-kullanilir-1872612242","header":"Tahin ile pekmez karıştırırken hangi pekmez kullanılır?","teaser":"Tahin ile pekmez karıştırırken her türlü pekmez kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/nefis-un-helvasi-tarifi/4660?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/un-helvasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/tatli-tarifleri/tek-kisilik-un-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.teksinun.com/un-helvasi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sofrasihri.com/articles/200-kisilik-un-helvasi-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/en-guzel-un-helvasina-hangi-yag-konur-1264962602","header":"En güzel un helvasına hangi yağ konur?","teaser":"En güzel un helvasına tereyağı konulması önerilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"},{"href":"/yacevap/t/tatli","text":"#Tatlı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evdekipastane.com/un-helvasi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kisikatesakademi.com.tr/tarif/un-helvasi-tarifi-785?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/sutlu-un-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karar.com/yemek-tarifleri/komsular-helvasini-size-yaptiracak-en-guzel-cevizli-un-helvasi-tarifi-1928197?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/sut-helvasi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/nefis-yemek-tarifleri-un-helvasina-ne-kadar-sut-konur-3479649577","header":"Nefis yemek tarifleri un helvasına ne kadar süt konur?","teaser":"Nefis yemek tariflerine göre un helvasına 3 su bardağı süt konur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sinangil.com.tr/tarif/un-helvasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/un-helvasi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/un-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kisikatesakademi.com.tr/tarif/un-helvasi-tarifi-785?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/sutlu-un-helvasi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/un-helvasi-tarifi-nasil-yapilir-2481216435","header":"Un helvası tarifi nasıl yapılır?","teaser":"Un helvası tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 120 gr (1,5 su bardağı) Sinangil Çok Amaçlı Un - 45 gr (3 yemek kaşığı) tereyağı - Şerbeti için: 200 gr (1 su bardağı) toz şeker, 480 gr (2 su bardağı) su Yapılışı: 1. Bir tencereye su ve toz şekeri ekleyip, arada karıştırarak kaynamaya bırakın. 2. Başka bir tencereye tereyağını ekleyip eritin. 3. Eriyen tereyağının içine unu ekleyin ve karıştırarak 10-15 dakika kavurun. 4. Kavrulan una kaynamış şerbeti yavaşça ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 5. Şerbetini çeken ve kıvamı koyulaşan helvayı ocaktan alın ve 5 dakika demlendirdikten sonra servis edin. Alternatif olarak, sıvı yağ kullanarak daha hafif bir un helvası da yapabilirsiniz.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bolgegundem.com.tr/un-helvasi-tarifi-yapilisi-malzemeleri-un-helvasi-nasil-yapilir-1403183h.htm?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/sutlu-un-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/un-helvasi-ve-irmik-helvasi-tarifi-nefis-ve-pratik-helva-nasil-yapilir-hts-1941948?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.teksinun.com/un-helvasi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/tam-olculu-kivami-garantili-un-helvasi-nasil-yapilir-videolu/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/un-helvasi-yaparken-unun-rengi-nasil-olmali-1030355441","header":"Un helvası yaparken unun rengi nasıl olmalı?","teaser":"Un helvası yaparken unun rengi, sütlü kahve rengi olmalıdır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/helva-tarifleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sinangil.com.tr/tarif/un-helvasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.helva.gen.tr/helva-yapiminda-hangi-un-cesidi-tercih-edilmelidir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/3031380-en-guzel-ve-degisik-helva-tarifleri-tam-kivaminda-helva-tarifleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unhelvasi.gen.tr/farkli-un-helvasi-tarifleri-nelerdir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/en-guzel-helva-hangi-undan-yapilir-2623825674","header":"En güzel helva hangi undan yapılır?","teaser":"En güzel helvanın hangi undan yapıldığı konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, geleneksel un helvası için buğday unu tercih edilir. Bunun yanı sıra, irmik helvası için irmik ve gluten hassasiyeti olanlar için ise mısır unu kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"},{"href":"/yacevap/t/helva","text":"#Helva"},{"href":"/yacevap/t/un","text":"#Un"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.birdilimlezzet.com/pekmez-tatlisi-aside/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/diger-tarifler/tahinli-ve-pekmezli-tarifler/pekmez-tatlisi-20170301112816?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/ordu/neyenir/pekmez-tatlisi-yaglasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://birincirehber.com.tr/pekmez-tatlisi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/pekmezli-peksimet-tatlisi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pekmez-tatlisi-malzemeleri-nelerdir-3665018077","header":"Pekmez tatlısı malzemeleri nelerdir?","teaser":"Pekmez tatlısı malzemeleri şunlardır: Yarım su bardağı pekmez; 1 su bardağı su; 1 yemek kaşığı un; Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz; Kurutulmuş portakal halkaları (süslemek için). Ayrıca, tahinli pekmez tatlısı için gerekli malzemeler: 1 su bardağı buğday nişastası; 5 su bardağı su; Bütün ceviz içi ve file badem (üzeri için).","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4dtjw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"4dtj4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4dtjw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"4dtj5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4dtjw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}