Buradasın
Pekmez ve un helvasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pekmezli un helvasının püf noktaları şunlardır:
- Unun Kavrulması: Unu kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmak, içinde topak kalmamasını sağlar 14.
- Şerbetin Sıcaklığı: Sütlü pekmezli karışımın çok sıcak olmaması gerekir, aksi takdirde helvanın kıvamında problemler yaşanabilir 1.
- Pekmezli Şerbetin Eklenmesi: Pekmezli şerbeti azar azar döküp, hızlı hızlı karıştırarak helvanın homojen bir kıvam almasını sağlamak önemlidir 14.
- Pişirme Süresi: Helvanın şerbeti çekip, kaşığa ve tencereye yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirilmesi gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: