Buradasın
Pazılı hamsili pilav fırında nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pazılı hamsili pilavın fırında yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 g pazı 14
- 500 g hamsi 14
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ 14
- 2 su bardağı pirinç 14
- 2 adet kuru soğan 14
- Yeteri kadar tuz, karabiber, kuru nane 14
Hazırlanışı:
- Pazıları kaynar tuzlu suya batırıp 1 dk haşlayıp çıkarın ve süzgece alın 14.
- Soğanı incecik kıyın 14.
- Pirinci ılık suyla ıslatıp 15 dk bekletin, yıkayıp süzün 14.
- Kıyılmış soğanı sıvıyağ ile birlikte pilav tenceresine alıp kavurun 14.
- Kıyılmış pazıları ilave edip kavurun 14.
- Tuz, karabiber ve pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurun 14.
- Üzerine kılçıkları alınmış ve küçük küçük doğranmış hamsileri ekleyin 14.
- 3 su bardağı sıcak su ilave edin, nane serpip kapağını kapatın 14.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 14.
- Sıcak olarak servis yapın 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: