Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pazı en güzel şekilde soteleme yöntemiyle pişirilir 4. Bunun için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 demet pazı 2;
- 1 adet soğan 2;
- 1/2 çay bardağı kalın bulgur 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 adet domates 2;
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 2 su bardağı sıcak su 2;
- Tuz 2.
Hazırlanışı:
- Sıvı yağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun 2.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun 2.
- Doğradığınız domatesi ekleyip yumuşayana kadar kavurun 2.
- İnce ince kıydığınız pazıyı ekleyip karıştırın 2.
- Rengi dönene kadar arada karıştırarak pişirin 2.
- Yıkayıp süzdüğünüz bulguru, suyu ve tuzu ekleyip karıştırın 2.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin 2.
Ayrıca pazı, haşlama veya fırında pişirme yöntemleriyle de lezzetli bir şekilde hazırlanabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: