Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanlı nohutlu yemek yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı nohut 1
- 2 su bardağı su 1
- 3 adet patlıcan 1
- 3 adet soğan 1
- 8 diş sarmısak 1
- 4 adet domates 1
- 3 adet sivri biber 1
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 1
- 2 adet limonun suyu 1
- 1 çorba kaşığı yenibahar 1
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1
- 1 tatlı kaşığı mercanköşk 1
- 1 çorba kaşığı kimyon 1
- Yarım çay kaşığı karabiber 1
- Tuz 1
- Maydanoz (üzeri için) 1
Yapılışı:
- Nohutu bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün suyunu süzdürün ve 2 su bardağı su ekleyip haşlayın 1.
- Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dakika dinlendirin 1.
- Yemeklik doğranmış soğan, bütün sarmısak, halka doğranmış domates, dilimlenmiş biber ve tuzlu suyu süzdürülmüş patlıcanı tencereye kat kat yerleştirin 1.
- Haşlanmış nohudu suyu ile birlikte ekleyin ve zeytinyağı ilave edin 1.
- Limon suyu, yenibahar, tarçın, mercanköşk, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip, kısık ateşte, sebzeler yumuşayana dek pişirin 1.
- Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın 1.
Alternatif olarak, nohutlu patlıcanlı güveç tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Bir tencereye veya güveç kabına tüm malzemeleri sırayla dizin 2.
- Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek lezzetlendirin 2.
- Malzemelerin hizasında olacak şekilde su ekleyin ve üzerine zeytinyağını gezdirin 2.
- Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte pişirin 2.
- Alternatif olarak, fırında 200 derecede 40 dakika kadar pişirebilirsiniz 2.
- Sıcak olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: