Patlıcanlı nohutlu yemek yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1 çay bardağı nohut - 2 su bardağı su - 3 adet patlıcan - 3 adet soğan - 8 diş sarmısak - 4 adet domates - 3 adet sivri biber - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 2 adet limonun suyu - 1 çorba kaşığı yenibahar - 1 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı mercanköşk - 1 çorba kaşığı kimyon - Yarım çay kaşığı karabiber - Tuz - Maydanoz (üzeri için) Yapılışı: 1. Nohutu bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün suyunu süzdürün ve 2 su bardağı su ekleyip haşlayın. 2. Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dakika dinlendirin. 3. Yemeklik doğranmış soğan, bütün sarmısak, halka doğranmış domates, dilimlenmiş biber ve tuzlu suyu süzdürülmüş patlıcanı tencereye kat kat yerleştirin. 4. Haşlanmış nohudu suyu ile birlikte ekleyin ve zeytinyağı ilave edin. 5. Limon suyu, yenibahar, tarçın, mercanköşk, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip, kısık ateşte, sebzeler yumuşayana dek pişirin. 6. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. Alternatif olarak, nohutlu patlıcanlı güveç tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz: 1. Bir tencereye veya güveç kabına tüm malzemeleri sırayla dizin. 2. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek lezzetlendirin. 3. Malzemelerin hizasında olacak şekilde su ekleyin ve üzerine zeytinyağını gezdirin. 4. Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte pişirin. 5. Alternatif olarak, fırında 200 derecede 40 dakika kadar pişirebilirsiniz. 6. Sıcak olarak servis edin.