Buradasın
Patlıcanın en güzel hali yoğurtlama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 4-5 adet çekirdeksiz kemer patlıcan 1
- 3 diş sarımsak 12
- 1 su bardağı süzme yoğurt 12
- 1 su bardağı ev yapımı yoğurt 1
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı 1
Yapılışı:
- Patlıcanları ateşin üzerinde ya da fırında közleyin 1.
- Soğuyunca kabuklarını soyalım 1.
- Soyduğumuz patlıcanları küçük küçük doğrayalım 1.
- Yoğurtları bir kaseye alalım ve rendelediğimiz sarımsaklarla birlikte biraz da tuz ekleyip karıştıralım 1.
- Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu doğradığımız patlıcanların üzerine dökelim 1.
- Yoğurdu ve patlıcanları iyice karıştıralım 1.
- İyice karıştığından emin olunca üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı dökelim ve yeniden karıştıralım 1.
- Patlıcan yoğurtlamayı servis tabağına alalım 1.
- Üzerine pul biber serpelim ve servis yapalım 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: