Buradasın
Patlıcanın en güzel hali yoğurtlama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet orta boy patlıcan 14;
- 1,5 su bardağı yoğurt 14;
- 1 su bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı) 14;
- 2 diş sarımsak 12;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1/2 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Patlıcanları yıkayın, alacalı soyun ve halka halka dilimleyin 1.
- Bir kapta 3 bardak su ve 1 yemek kaşığı tuzu karıştırın ve patlıcanları bu tuzlu suda yaklaşık 15 dakika bekletin 1.
- Süzün ve güzelce kurulayın 1.
- Kızartma tavasına aldığınız yağı kızdırın ve patlıcanları güzelce kızartın, fazla yağlarını çekmesi için kağıt havlu üstüne alın 1.
- Yoğurda sarımsakları rendeleyin ve güzelce karıştırın 1.
- Kızarmış patlıcanları bir servis tabağına alın ve üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin 1.
- Bir tavada tereyağını kızdırın ve salçayı kokusu çıkana dek kavurun 1.
- Bu salçalı sosu da en üstlerine gezdirip, ılık ılık servis edin 1.
Alternatif bir tarif:
- Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup bıçaklarla iyice kıyın 2.
- Sarımsakları dövün ve yoğurtla karıştırın 2.
- Sarımsaklı yoğurt ve naneyi patlıcanlara ilave edip karıştırın ve bir tabağa alın 2.
- Üzerine bir tavada kızmış pulbiberli yağ ilave edin ve servis edin 2.
Bir diğer alternatif tarif:
- Patlıcanları bir tavada ya da fırında közleyin 3.
- Kabuklarını ayıkladıktan sonra bir çatal yardımıyla ezin 3.
- Sarımsakları da ezip patlıcanlara ekleyin 3.
- Ezilmiş patlıcan ve sarımsağı tuzlayarak yoğurtla karıştırın ve servis tabağına alın 3.
- Bir tavada zeytinyağını kızdırıp üzerine nane ve toz biber ekleyin, ateşten alın 3.
- Patlıcanların üzerine gezdirip servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: