Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanlı yoğurtlu meze yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet patlıcan 14;
- 1 su bardağı süzme yoğurt 1;
- 2 yemek kaşığı normal yoğurt 1;
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş) 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Patlıcanları ocak üzerinde, fırında veya közmatik ile közleyin 1. Kabukları tamamen siyahlaşınca soğuması için bir kaba alın 1.
- Soğuyunca kabuklarını soyun ve iç kısmını doğrayarak ezici bir çatalla hafifçe ezin 1.
- Yoğurtları bir kaseye alın 1. İçine rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek karıştırın 1.
- Közlenmiş patlıcanları ekleyerek iyice harmanlayın 1.
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın, içine kırmızı toz biber ekleyerek hafifçe kavurun 1.
- Mezenin üzerine bu sosu gezdirin 1. Ceviz içini ekleyerek süsleyin 1.
- Soğuk olarak servis edin 1. Yanında kızarmış ekmek veya lavaş ile tüketebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: