• Buradasın

    Patlican yoğurtlama hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A vibrant plate of roasted eggplant topped with creamy garlic yogurt, garnished with fresh parsley and red pepper flakes, set against a rustic wooden table in a sunlit Hatay kitchen.
    Patlıcan yoğurtlama, Hatay yöresine aittir 13.
    Ayrıca, patlıcan yoğurtlama Alanya, Adana ve Antakya gibi farklı bölgelerde de yapılan bir yemektir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yoğurtlama nerenin meşhur yemeğidir?

    Yoğurtlama, Ege yöresine ait bir yemektir. Türkiye'de yoğurtlama yapılan bazı bölgeler şunlardır: Ordu. Denizli. Muğla. Giresun. Ayrıca, Fethiye'ye özgü mercimek yoğurtlama da bir yoğurtlama çeşididir.

    Patlıcanın en güzel hali yoğurtlama nasıl yapılır?

    Patlıcan yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet orta boy patlıcan; 1,5 su bardağı yoğurt; 1 su bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı); 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1/2 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Patlıcanları yıkayın, alacalı soyun ve halka halka dilimleyin. 2. Bir kapta 3 bardak su ve 1 yemek kaşığı tuzu karıştırın ve patlıcanları bu tuzlu suda yaklaşık 15 dakika bekletin. 3. Süzün ve güzelce kurulayın. 4. Kızartma tavasına aldığınız yağı kızdırın ve patlıcanları güzelce kızartın, fazla yağlarını çekmesi için kağıt havlu üstüne alın. 5. Yoğurda sarımsakları rendeleyin ve güzelce karıştırın. 6. Kızarmış patlıcanları bir servis tabağına alın ve üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin. 7. Bir tavada tereyağını kızdırın ve salçayı kokusu çıkana dek kavurun. 8. Bu salçalı sosu da en üstlerine gezdirip, ılık ılık servis edin. Alternatif bir tarif: Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup bıçaklarla iyice kıyın. Sarımsakları dövün ve yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurt ve naneyi patlıcanlara ilave edip karıştırın ve bir tabağa alın. Üzerine bir tavada kızmış pulbiberli yağ ilave edin ve servis edin. Bir diğer alternatif tarif: Patlıcanları bir tavada ya da fırında közleyin. Kabuklarını ayıkladıktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Sarımsakları da ezip patlıcanlara ekleyin. Ezilmiş patlıcan ve sarımsağı tuzlayarak yoğurtla karıştırın ve servis tabağına alın. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp üzerine nane ve toz biber ekleyin, ateşten alın. Patlıcanların üzerine gezdirip servis edin.