• Buradasın

    Patlican yoğurtlama hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patlıcan yoğurtlama, Hatay yöresine aittir 13.
    Ayrıca, patlıcan yoğurtlama Alanya, Adana ve Antakya gibi farklı bölgelerde de yapılan bir yemektir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yoğurtlama nerenin meşhur yemeğidir?

    Yoğurtlama, Ege yöresine ait bir yemektir. Türkiye'de yoğurtlama yapılan bazı bölgeler şunlardır: Ordu. Denizli. Muğla. Giresun. Ayrıca, Fethiye'ye özgü mercimek yoğurtlama da bir yoğurtlama çeşididir.

    Patlıcanın en güzel hali yoğurtlama nasıl yapılır?

    Patlıcan yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 4-5 adet çekirdeksiz kemer patlıcan - 3 diş sarımsak - 1 su bardağı süzme yoğurt - 1 su bardağı ev yapımı yoğurt - 2 yemek kaşığı zeytin yağı Yapılışı: 1. Patlıcanları ateşin üzerinde ya da fırında közleyin. 2. Soğuyunca kabuklarını soyalım. 3. Soyduğumuz patlıcanları küçük küçük doğrayalım. 4. Yoğurtları bir kaseye alalım ve rendelediğimiz sarımsaklarla birlikte biraz da tuz ekleyip karıştıralım. 5. Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu doğradığımız patlıcanların üzerine dökelim. 6. Yoğurdu ve patlıcanları iyice karıştıralım. 7. İyice karıştığından emin olunca üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı dökelim ve yeniden karıştıralım. 8. Patlıcan yoğurtlamayı servis tabağına alalım. 9. Üzerine pul biber serpelim ve servis yapalım.