Buradasın
Patlıcanın en güzel hali gözleme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanlı gözleme yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- İç harcı için:
Yapılışı:
- Patlıcanları minik minik doğrayın, tuzlu suda bekletin ve suyunu süzüp kurulayın 1.
- Yemeklik doğradığınız soğanı tavaya alın ve soteleyin 1.
- Üzerine küp küp doğradığınız biberleri ekleyip sotelemeye devam edin 1.
- Patlıcanları ekleyin ve kavurun 1.
- Ardından domates püresi ve baharatlar ile tuzu ekleyin, 1-2 dakika daha karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Hamur için un, su ve tuzu karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun 1.
- Hamuru 6 eşit bezeye ayırın 1.
- Bezeleri tava büyüklüğünde açın 1.
- İçerisine harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın 1.
- Tavaya alın, arkalı önlü pişirin 1.
- Pişen gözlemelerin üzerine tereyağı sürün, sıcak sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: