Buradasın
Patlıcanın en güzel hali gözleme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanlı gözleme yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 3 su bardağı un, 1,5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz 1.
- İç harcı için: 1 adet soğan, 1 adet yeşil biber, 2 adet orta boy patlıcan, 2-3 yemek kaşığı domates püresi, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Patlıcanları minik minik doğrayın, tuzlu suda bekletin ve suyunu süzüp kurulayın 1.
- Yemeklik doğradığınız soğanı tavaya alıp soteleyin 1. Üzerine küp küp doğradığınız biberleri ekleyip sotelemeye devam edin 1.
- Patlıcanları ekleyin ve kavurun 1. Ardından domates püresi ve baharatlar ile tuzu ekleyip 1-2 dk daha karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Hamur için un, su ve tuzu karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun 1. Hamuru 6 eşit bezeye ayırın 1. Bezeleri tava büyüklüğünde açın 1.
- İçlerine harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın 1. Tavaya alıp arkalı önlü pişirin 1.
- Pişen gözlemelerin üzerine tereyağı sürün 1. Sıcak sıcak servis edin 1.
Alternatif olarak, közlenmiş patlıcan ve kaşar peyniri kullanarak tost makinesinde de patlıcanlı gözleme yapabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: