Karnıyarık yaparken patlıcanları kızartmak için şu adımlar izlenebilir: 1. Bol suda yıkanan patlıcanlar, pijamalı şekilde soyulur ve tuzlu suda bekletilir. 2. 3 yemek kaşığı zeytinyağı bir tavada kızdırılır. 3. Yemeklik doğranan bir adet soğan tavaya eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur. 4. İki adet doğranmış yeşil biber ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. 5. 350 gram orta yağlı kıyma eklenir ve soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirilir. 6. Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; iki diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, birer çay kaşığı tuz ve karabiber eklenir. 7. İki adet küp doğranmış domates eklenir, beş dakika kadar pişirildikten sonra ocağın altı kısılır ve bir avuç doğranmış maydanoz eklenip son kez karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. 8. Acısını alıp, pijamalı soyulan patlıcanlar kızartılır. 9. Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirilen patlıcanların orta kısımları yarın. 10. Hazırlanan iç harçtan bol bol eklenir. 11. Patlıcanların üzerine birer cherry domates ve biber dilimleri eklenir. Patlıcanları kızartmak yerine, fırında ya da airfryer’da pişirmek de mümkündür. Karnıyarık yaparken patlıcanları kızartmak için kullanılan tarif, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.