Patlıcanlı gözleme yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 3 su bardağı un; 1,5 su bardağı su; 1 tatlı kaşığı tuz. İç harcı için: 1 adet soğan; 1 adet yeşil biber; 2 adet orta boy patlıcan; 2-3 yemek kaşığı domates püresi; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı toz kırmızı biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Patlıcanları minik minik doğrayın, tuzlu suda bekletin ve suyunu süzüp kurulayın. 2. Yemeklik doğradığınız soğanı tavaya alın ve soteleyin. 3. Üzerine küp küp doğradığınız biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. 4. Patlıcanları ekleyin ve kavurun. 5. Ardından domates püresi ve baharatlar ile tuzu ekleyin, 1-2 dakika daha karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. 6. Hamur için un, su ve tuzu karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 7. Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. 8. Bezeleri tava büyüklüğünde açın. 9. İçerisine harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. 10. Tavaya alın, arkalı önlü pişirin. 11. Pişen gözlemelerin üzerine tereyağı sürün, sıcak sıcak servis edin. Patlıcanlı gözleme tarifini yufkadan hazırlanan şekilde veya airfryer kullanarak da yapabilirsiniz. Tarifin detaylarına yemek.com, nefisyemektarifleri.com ve kevserinmutfagi.com sitelerinden ulaşılabilir.