Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan ve biber söğürmesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet patlıcan 1;
- 2 adet kapya biber (orta irilikte doğranmış) 1;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 adet kuru soğan (minik doğranmış) 1;
- 2 adet yeşil biber (orta irilikte doğranmış) 1;
- 1 adet domates (orta irilikte doğranmış) 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- 2 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Patlıcanların ve kapya biberlerin üzerine birer kesik atın ve fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika közlenmeye bırakın 1.
- Tavaya yağı ekleyin, sarımsakları ve soğanları ekleyin 1.
- Şeffaflaşana kadar kavurun ve yeşil biberleri de ekleyin 1.
- Kavurmaya devam edin 1.
- Ardından domatesleri ekleyin 1.
- Kabuklarını soyduğunuz ve doğradığınız kapya biberleri ve patlıcanı da tavaya ekleyin 1.
- Baharatları da ekleyin 1.
- 5 dakika daha kavurun 1.
- Patlıcan söğürme hazır 1.
Not:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: