• Buradasın

    Patlıcan ve biber söğürmesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patlıcan ve biber söğürmesi yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 adet patlıcan 1;
    • 2 adet kapya biber (orta irilikte doğranmış) 1;
    • yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
    • 1 adet kuru soğan (minik doğranmış) 1;
    • 2 adet yeşil biber (orta irilikte doğranmış) 1;
    • 1 adet domates (orta irilikte doğranmış) 1;
    • 2 çay kaşığı tuz 1;
    • 2 çay kaşığı pul biber 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1.
    Yapılışı:
    1. Patlıcanların ve kapya biberlerin üzerine birer kesik atın ve fırın tepsisine yerleştirin 1.
    2. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika közlenmeye bırakın 1.
    3. Tavaya yağı ekleyin, sarımsakları ve soğanları ekleyin 1.
    4. Şeffaflaşana kadar kavurun ve yeşil biberleri de ekleyin 1.
    5. Kavurmaya devam edin 1.
    6. Ardından domatesleri ekleyin 1.
    7. Kabuklarını soyduğunuz ve doğradığınız kapya biberleri ve patlıcanı da tavaya ekleyin 1.
    8. Baharatları da ekleyin 1.
    9. 5 dakika daha kavurun 1.
    10. Patlıcan söğürme hazır 1.
    Not:
    • Sebzeleri fırın yerine airfryer'da da közleyebilirsiniz 1.
    • Üzerine maydanoz, dereotu, pul biber gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz 1.
    Ayrıca, benzer bir tarif için nefisyemektarifleri.com ve lezzet.com.tr siteleri de ziyaret edilebilir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Patlıcan Söğürmenin içine ne konur?

    Patlıcan söğürmenin içine şu malzemeler konur: közlenmiş patlıcan; kapya biber; kuru soğan; yeşil biber; domates; zeytinyağı; tuz; pul biber; karabiber. Ayrıca, patlıcan yerine közlenmiş kabak veya kırmızı pancar, kapya biber yerine kırmızı dolmalık biber veya közlenmiş sivri biber, kuru soğan yerine taze yeşil soğan veya sarımsak, yeşil biber yerine çarliston biber veya acı sivri biber, domates yerine ise rendelenmiş domates konservesi veya cherry domates kullanılabilir. Baharatlar yerine pul biber yerine isot veya chili flakes, karabiber yerine ise kimyon, sumak veya kekik tercih edilebilir. Zeytinyağı yerine avokado yağı veya fındık yağı kullanılabilir. Yağ eklenmemesi de diyet/fit versiyon için ideal bir seçenektir.

    Patlıcan en güzel nasıl közlenir?

    Patlıcanın en güzel nasıl közleneceğine dair farklı yöntemler bulunmaktadır: Fırında közleme: Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra birkaç yerinden delinir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilen patlıcanlar, 220°C fırında 50 dakika közlenir. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kabukları soyulur. Mangalda közleme: Patlıcanlar doğrudan közlerin üzerine veya ızgara telinin üzerine yerleştirilir ve sık sık çevrilerek her tarafının iyice közlenmesi sağlanır. Ocakta közleme: Ocak gözü açılıp patlıcan, maşa yardımıyla alevin üzerine yerleştirilir ve her tarafının közlenmesi sağlanır. Kabukları tamamen yanıp içi yumuşadığında ocaktan alınır ve 10-15 dakika bekletilir. Közlenmiş patlıcan, salatalarda, mezelerde, yoğurtlu tariflerde ve bazı ana yemeklerde kullanılabilir.

    Közlenmiş patlıcan ve biberle ne yapılır?

    Közlenmiş patlıcan ve biberle yapılabilecek bazı yemekler ve salatalar: Salatalar: Közlenmiş Patlıcan Salatası. Manca (Köz Patlıcan Biber Salatası). Közlenmiş Biberli Patlıcan Salatası. Yemekler: Közlenmiş Patlıcan Yemeği. Tavuklu Köz Patlıcan Mezesi. Soya Soslu ve Mantarlı Köz Patlıcan Sote. Ayrıca, köz patlıcan kullanılarak makarna ve tapenade gibi tarifler de yapılabilir.

    Patlıcan söğürme hangi yöreye ait?

    Patlıcan söğürme, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne, özellikle Şanlıurfa iline ait yöresel bir lezzettir.

    Patlıcan ezme için hangi patlıcan kullanılır?

    Patlıcan ezme için topan patlıcan kullanılması önerilir.