Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Patlıcanları soyun ve halka halka ya da uzunlamasına dilimleyin 12.
- Dilimlenmiş patlıcanları bir yemek kaşığı tuz eklenmiş suyun içinde 5 dakika bekletin 1. Bu işlem, patlıcanların acılığını alacaktır 1.
- Patlıcanları sudan çıkarın ve havlu kağıt ile fazla sularını alın 1.
- Kızartma tavasına yağı alın ve iyice ısıtın 1.
- Yağ iyice ısındıktan sonra patlıcanları tavaya ekleyin 1.
- Patlıcanların diğer taraflarını da bir maşa yardımı ile çevirin 1.
- Her iki tarafı da kızaran patlıcanları, içine kağıt havlu serdiğiniz yayvan bir sunum tabağına alın 1.
- Arzunuza göre sarımsaklı yoğurt ya da domates sos ile servis yapın 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: