Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli hamur mayası yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet orta boy patates 3;
- 500 gram un 3;
- 1 paket kuru maya (ya da 25 gram taze maya) 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1 tatlı kaşığı şeker 3;
- 250 ml ılık su 3;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe göre tereyağı da kullanılabilir) 3.
Yapılışı:
- Patatesin hazırlanması: Patatesler kabukları ile birlikte haşlanarak yumuşatılır, ardından ezilip püre haline getirilir 3.
- Hamurun hazırlanması: Ilık suyun içerisine şeker ve kuru maya eklenerek karıştırılır ve mayanın aktive olması için birkaç dakika bekletilir 3. Ardından un, tuz ve ezilmiş patates geniş bir kaba alınır 3. Orta kısımda bir havuz açılarak aktive olmuş maya ve zeytinyağı eklenir 3. Hamur, yavaş yavaş un ile karıştırılarak yoğrulur 3.
- Mayalandırma süreci: Hamur yoğrulduktan sonra üzeri streç film veya bir bez ile örtülerek sıcak bir ortamda yaklaşık 1-1,5 saat mayalanmaya bırakılır 3.
- Şekillendirme: Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra hamur tekrar yoğrularak gazı çıkarılır ve istenilen şekilde şekillendirilir 3.
- Pişirme: Şekillendirilmiş hamurlar, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirilir 3.
Ayrıca, patatesli mayalı hamur kızartması tarifi için nefisyemektarifleri.com sitesi ziyaret edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: