Arda'nın patatesli kek tarifi için gerekli malzemeler: Kek hamuru için: 3 yumurta; 1 su bardağı sıvı yağ; 1,5 su bardağı süt; 3 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 tutam tuz; ½ su bardağı parmesan peyniri (rende). Üzeri için: Zeytinyağı; Kırmızı pul biber. Patatesli karışım için: 4 patates (ince dilimlenmiş); 2 dal biberiye; ¼ bardak krema; Muskat; Tuz; Beyaz biber; Toz sarımsak. Yapılışı: 1. Bir tencerede dilimlenmiş patatesleri haşlayın. 2. Haşlanan patatesleri süzün, 8-10 dilimi kenara ayırın ve kalanları tencereye geri alın. 3. İnce kıyılmış biberiyeleri, krema, tuz, muskat, sarımsak tozu ve beyaz biberi ekleyip ezici veya çatalla iri taneler olacak şekilde ezin. 4. Derin bir kapta yumurtayı çırpın, sıvı yağ ekleyin ve çırpmaya devam edin. 5. Sütü ilave edip iyice karışana kadar çırpın. 6. Kuru malzemeleri eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile içten dışa doğru karıştırın. 7. Patatesli karışımı ve parmesan peynirini ekleyip karıştırın. 8. Karışımı yağlanmış kalıba dökün, kenara ayırdığınız patates dilimlerini orta kısma doğru dizin. 9. Üzerlerine zeytinyağı sürüp pul biber serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Arda'nın patatesli kek tarifi için daha detaylı bilgiye ardaninmutfagi.com sitesinden ulaşabilirsiniz.