Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates yatağında kuzu incik yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet kuzu incik 3
- 1.5 su bardağı sıcak su (etleri pişirmek için) 3
- 1.5 çay kaşığı tuz 3
- 7-8 adet tane karabiber 3
- Patates püresi için: 4-5 adet orta boy patates, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı dolu tuz 3
- Sebze sos için: 1 yemek kaşığı dolu tereyağı, 2 adet orta boy kırmızı kapya biber, 4-5 adet yeşil biber, 2-3 diş küçük doğranmış sarımsak, 1 adet orta boy domates, tuz, karabiber, kekik 3
- Püre üzerine sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber 3
Hazırlanışı:
- Inciklerin kanını temizlemek için yaklaşık 15-20 dakika soğuk suda bekletin 3.
- Kanı temizlenen inciklerin suyunu süzüp düdüklü tencere içine alın 3.
- Üzerine tuz, tane karabiber ve sıcak suyu ilave edip yaklaşık 30-45 dakika pişirin (incikler kemiğinden dökülecek şekilde) 3.
- Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın, kabuklarını soyup üzerine tuz ilave edip püre aparatı veya çatalla iyice ezin 3.
- Eritilmiş tereyağını ilave edip ezmeye devam edin 3.
- Üzerine püre kıvamına gelene kadar sıcak su ve süt ilave edin 3.
- Son olarak karabiber ilave edip karıştırın 3.
- Gerekirse ısıtmak için yapışmayan tava içine alın (bekleme esnasında kıvamı çok koyulaşırsa bir miktar daha sıcak su ve süt ile açabilirsiniz) 3.
- Sebze sosu için tereyağını tavada eritin, üzerine ince jülyen şeklinde doğranmış biberleri ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip biberler hafif diri kalacak şekilde soteleyin 3.
- Üzerine küp doğranmış domates, karabiber, kekik ve tuz ilave edip 1 dakika kadar pişirin 3.
- Sıcak püreyi servis tabağına alın, orta kısma bir miktar sebze sosu bırakın 3.
- Üzerine kuzu incikleri yerleştirin, incik üzerine kalan sebze sosunu dökün 3.
- Püre üzerine kızdırılmış tereyağı ve toz biber
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: