• Buradasın

    Patates yatağında kuzu incik nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patates yatağında kuzu incik yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 2 adet kuzu incik 3
    • 1.5 su bardağı sıcak su (etleri pişirmek için) 3
    • 1.5 çay kaşığı tuz 3
    • 7-8 adet tane karabiber 3
    • Patates püresi için: 4-5 adet orta boy patates, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı dolu tuz 3
    • Sebze sos için: 1 yemek kaşığı dolu tereyağı, 2 adet orta boy kırmızı kapya biber, 4-5 adet yeşil biber, 2-3 diş küçük doğranmış sarımsak, 1 adet orta boy domates, tuz, karabiber, kekik 3
    • Püre üzerine sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber 3
    Hazırlanışı:
    1. Inciklerin kanını temizlemek için yaklaşık 15-20 dakika soğuk suda bekletin 3.
    2. Kanı temizlenen inciklerin suyunu süzüp düdüklü tencere içine alın 3.
    3. Üzerine tuz, tane karabiber ve sıcak suyu ilave edip yaklaşık 30-45 dakika pişirin (incikler kemiğinden dökülecek şekilde) 3.
    4. Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın, kabuklarını soyup üzerine tuz ilave edip püre aparatı veya çatalla iyice ezin 3.
    5. Eritilmiş tereyağını ilave edip ezmeye devam edin 3.
    6. Üzerine püre kıvamına gelene kadar sıcak su ve süt ilave edin 3.
    7. Son olarak karabiber ilave edip karıştırın 3.
    8. Gerekirse ısıtmak için yapışmayan tava içine alın (bekleme esnasında kıvamı çok koyulaşırsa bir miktar daha sıcak su ve süt ile açabilirsiniz) 3.
    9. Sebze sosu için tereyağını tavada eritin, üzerine ince jülyen şeklinde doğranmış biberleri ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip biberler hafif diri kalacak şekilde soteleyin 3.
    10. Üzerine küp doğranmış domates, karabiber, kekik ve tuz ilave edip 1 dakika kadar pişirin 3.
    11. Sıcak püreyi servis tabağına alın, orta kısma bir miktar sebze sosu bırakın 3.
    12. Üzerine kuzu incikleri yerleştirin, incik üzerine kalan sebze sosunu dökün 3.
    13. Püre üzerine kızdırılmış tereyağı ve toz biber
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuzu inciği en güzel nasıl haşlanır?

    Kuzu inciği haşlamak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Malzemelerin hazırlanması: 2 adet kuzu incik; 1 büyük boy havuç; 2 adet patates; 1 litre sıcak su (5 su bardağı kadar); 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 2-3 adet defne yaprağı (isteğe bağlı); 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadına göre); 1 tutam karabiber (damak tadına göre). 2. Tencereye yerleştirme: Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve kuzu incikleri her iki tarafı da kahverengileşene kadar mühürleyin. Mühürlenen inciklere doğranmış havuç, patates, bütün sarımsaklar ve defne yaprağını ekleyin ve birkaç tur karıştırın. 3. Pişirme: Üzerine sıcak suyu dökün, tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 1,5 - 2 saat kadar kısık ateşte pişirin. 4. Terbiye ekleme: Küçük bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Terbiyenin kesilmemesi için tencereden bir kepçe sıcak su alıp terbiyeye azar azar ekleyip ılıştırın. 5. Servis: Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye dökerken sürekli karıştırın ve birkaç dakika daha kaynatıp kıvam almasını sağlayın. Sıcak servis edin. Ayrıca, düdüklü tencere kullanarak da kuzu incik haşlanabilir, ancak pişirme süresi daha kısa olacaktır.

    Kuzu inciği yumuşak olması için ne yapmalı?

    Kuzu inciğinin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir: Marine etmek. Mühürleme işlemi. Düşük ısıda uzun süre pişirme. Dinlendirme. Kuzu incik pişirme süresi, etin büyüklüğüne ve istenen yumuşaklık derecesine bağlı olarak değişir.

    Kuzu İncik patates püresi ile nasıl pişirilir?

    Kuzu incik ve patates püresi pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - 4 adet kuzu incik - 4 diş sarımsak, ezilmiş - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 dal taze köri - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 500 gram patates, soyulmuş ve doğranmış - 100 ml süt - 50 gram tereyağı - Yeterince tuz ve karabiber Hazırlanışı: 1. Kuzu incikleri sarımsak, tuz, karabiber ve taze köri ile marine edin. 2. Marine edilmiş kuzu incikleri vakumlu poşete yerleştirin ve sous vide aparatını 62°C'ye ayarlayarak 12 saat pişirin. 3. Patatesleri haşlayın ve süzdükten sonra kremalı çökelti yapmak için süt ve tereyağı ile ezin. 4. Sous vide pişen kuzu inciklerini poşetten çıkararak tavada her iki tarafını da 3-4 dakika mühürleyin. 5. Servis tabağına önce kremalı patates püresini, üzerine kuzu incikleri yerleştirip servis yapın. Alternatif bir tarif: - Tencereye sıvıyağı alın üzerine kuzu incikleri ekleyip alt üst soteleyin. - Üzerine 1 adet soğan, 2 adet defne yaprağı ve 1 çorba kaşığı salçayı ilave ederek kuzu incikleri pişirin. - Patates püresi için haşlanan patatesleri rendeleyip bir tencereye alın. - Biberleri ve 1 adet domatesi iri olarak kesip tavada soteleyin. - Servis tabağına patates püresini alıp üzerine pişen kuzu incikleri ilave edin ve sotelenmiş olan domates ve biberlerle servis yapın.

    Kuzu incik hayvanın neresi?

    Kuzu incik, hayvanın diz ve dirsek eklemi altı olarak tanımlanır.

    Kuzu İncik kaç saatte pişer?

    Kuzu incik pişirme süresi, kullanılan yönteme göre değişiklik gösterir: Tencerede haşlama: Düşük ısıda 1,5-2 saat pişirilir. Düdüklü tencerede: Ortalama 35-45 dakika pişirilir. Fırında pişirme: Önceden ısıtılmış 190 derece fırında ortalama 1 saat pişirilir. Kuzu inciğin pişip pişmediğini anlamak için etin kemiğinden kolayca ayrılıp ayrılmadığına bakılabilir.

    Kuzu incik en güzel nasıl pişirilir?

    Kuzu incik pişirmenin en güzel yöntemlerinden bazıları şunlardır: Fırın yöntemi. Tencerede yavaş pişirme yöntemi. Ocak üzerinde pişirme yöntemi (soteleme). Basınçlı tencere yöntemi. Kuzu incik pişirirken, etin daha lezzetli olması için pişirmeden önce en az 2 saat, hatta daha uzun süre marine edilmesi önerilir. Kuzu incik pişirmenin en güzel yöntemi, kişisel tercihlere göre değişebilir.

    En güzel patates yemeği nasıl yapılır?

    En güzel patates yemeği için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 4 adet orta boy patates; 1 adet büyük boy kuru soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1,5 su bardağı sıcak su; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber. Yapılışı: 1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın. 2. İncecik doğradığınız kuru soğanı, zeytinyağını koyduğunuz bir tencerede pembeleşene dek kavurun ve ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. 3. Patatesleri ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra, üstlerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. 4. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve patatesler yumuşayana dek pişirin. 5. Sıcak sıcak servis edin. Patates yemeğine arzuya göre ince ince doğranmış yeşil biber katılabilir ve etsiz olarak da pişirilebilir.