Buradasın
Kuzu İncik patates püresi ile nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu incik ve patates püresi pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 4 adet kuzu incik 13
- 4 diş sarımsak, ezilmiş 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 dal taze köri 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 500 gram patates, soyulmuş ve doğranmış 1
- 100 ml süt 1
- 50 gram tereyağı 1
- Yeterince tuz ve karabiber 1
Hazırlanışı:
- Kuzu incikleri sarımsak, tuz, karabiber ve taze köri ile marine edin 1.
- Marine edilmiş kuzu incikleri vakumlu poşete yerleştirin ve sous vide aparatını 62°C'ye ayarlayarak 12 saat pişirin 1.
- Patatesleri haşlayın ve süzdükten sonra kremalı çökelti yapmak için süt ve tereyağı ile ezin 1.
- Sous vide pişen kuzu inciklerini poşetten çıkararak tavada her iki tarafını da 3-4 dakika mühürleyin 1.
- Servis tabağına önce kremalı patates püresini, üzerine kuzu incikleri yerleştirip servis yapın 1.
Alternatif bir tarif:
- Tencereye sıvıyağı alın üzerine kuzu incikleri ekleyip alt üst soteleyin 4.
- Üzerine 1 adet soğan, 2 adet defne yaprağı ve 1 çorba kaşığı salçayı ilave ederek kuzu incikleri pişirin 4.
- Patates püresi için haşlanan patatesleri rendeleyip bir tencereye alın 4. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı süt, 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri, 1 su bardağı bezelye, tuz ve muskat rendesi ilave ederek pişirin 4.
- Biberleri ve 1 adet domatesi iri olarak kesip tavada soteleyin 4.
- Servis tabağına patates püresini alıp üzerine pişen kuzu incikleri ilave edin ve sotelenmiş olan domates ve biberlerle servis yapın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: