• Buradasın

    En güzel patates yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel patates yemeği için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir:
    Malzemeler:
    • 4 adet orta boy patates 15;
    • 1 adet büyük boy kuru soğan 15;
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 15;
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 15;
    • 1,5 su bardağı sıcak su 15;
    • 1 çay kaşığı tuz 15;
    • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 15.
    Yapılışı:
    1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın 15.
    2. İncecik doğradığınız kuru soğanı, zeytinyağını koyduğunuz bir tencerede pembeleşene dek kavurun ve ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin 15.
    3. Patatesleri ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra, üstlerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin 15.
    4. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve patatesler yumuşayana dek pişirin 15.
    5. Sıcak sıcak servis edin 15.
    Patates yemeğine arzuya göre ince ince doğranmış yeşil biber katılabilir ve etsiz olarak da pişirilebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel patates salatası nasıl yapılır?

    En güzel patates salatası için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 4 orta boy patates; 2 çay kaşığı pul biber; 2 çay kaşığı sumak; 0,75 çay bardağı zeytinyağı; 4 dal taze soğan; 9 dal maydanoz; 1 fiske tuz; 0,75 çay bardağı nar ekşisi; 0,5 limon suyu. Hazırlanışı: 1. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 2. Marul, maydanoz, turşu, domates gibi malzemeleri küp küp doğrayın. 3. Havuçlu patates salatası yapacaksanız rendeleme işlemlerini gerçekleştirin. 4. Tüm malzemeleri bir kap içerisinde birleştirin. 5. Baharatları sos tenceresinde zeytinyağı ile kızdırın ve karışıma ilave edin. 6. Son olarak nar ekşisi, limon suyu ve yağ gibi sos elementlerini ekleyin ve karıştırın. 7. Salatayı bir saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Patates salatasının en güzel yapımı, kişisel damak zevkine göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca, patates salatası tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; youtube.com; karaca.com; ye-mek.net.

    Etli patates yemeğinin içine ne konur?

    Etli patates yemeğinin içine konabilecek bazı malzemeler: Biber veya domates salçası. Zeytinyağı veya tereyağı. Tuz ve karabiber. Soğan. Patates, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış. Et, kuşbaşı kuzu veya dana eti. Üzeri için domates, biber, maydanoz ve kırmızı pul biber. Ayrıca, yemeğin içine arpacık soğan, sarımsak, sivri biber veya domates eklenerek lezzet zenginleştirilebilir.

    En güzel patates kızartması hangi patatesle yapılır?

    En güzel patates kızartması, halk arasında Afyon patatesi olarak da bilinen, kızartmaya uygun patateslerle yapılır. Patates kızartması yaparken şu özelliklere dikkat edilmelidir: Patatesin kalınlığı ve uzunluğu. Taze olmaması. Ayrıca, patateslerin nişastasını bırakması için soğuk suda bekletilmesi ve una bulanması, daha çıtır bir kızartma elde edilmesini sağlar.

    5 dakikada patates yemeği nasıl yapılır?

    5 dakikada patates yemeği yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: 4 adet orta boy patates; 1 adet büyük boy kuru soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1,5 su bardağı sıcak su; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber. Yapılışı: 1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın. 2. İncecik doğradığınız kuru soğanı, zeytinyağını koyduğunuz bir tencerede pembeleşene dek kavurun. 3. Ardından salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. 4. Patatesleri ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra, üstlerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. 5. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve patatesler yumuşayana dek pişirin. 6. Sıcak sıcak servis edin. Bu tarif, 2 kişilik porsiyon için geçerlidir.

    Patates yemeğinin içine ne konur?

    Patates yemeğinin içine şu malzemeler eklenebilir: Soğan. Sarımsak. Domates. Biber. Havuç. Tavuk veya et suyu. Zeytinyağı veya tereyağı. Baharatlar. Limon suyu. Yoğurt. Maydanoz. Hardal. Salça. Bezelye. Mantar. Köri. Şeker.

    Patates yemekleri kaç çeşittir?

    Patatesle yapılan yemeklerin sayısına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, patatesle yapılan bazı yemek türleri şunlardır: Ana yemekler: Patates oturtması, fırında patatesli tavuk, çökertme kebabı, rosto köfte. Ara sıcaklar ve atıştırmalıklar: Patates kroket, kibrit patates, patatas bravas. Salatalar ve garnitürler: Patates salatası, patates graten. Hamur işleri: Patatesli gözleme, patatesli poğaça, patatesli pide, el açması patatesli börek. Çorbalar: Tatlı patates çorbası. Bu liste kapsamlı değildir ve patatesle yapılan yemek çeşitleri daha fazla olabilir.

    En güzel peynirli patates nasıl yapılır?

    En güzel peynirli patates yapmak için aşağıdaki tarif kullanılabilir: Malzemeler: 4 orta boy patates; 4 yemek kaşığı un; 2 çay kaşığı tuz; 1 kase rendelenmiş peynir. Yapılışı: 1. Patatesleri soyup rendeleyin ve suyunu sıkın. 2. Un, peynir ve tuzu ekleyip karıştırın (peynir tuzluysa tuzu az atın). 3. Yanmaz yapışmaz bir tavaya sıvı yağ ekleyin. 4. Karışımdan birer parça alarak yassılayıp veya kaşıkla koyup düzeltin. 5. Önlü arkalı kızartın. Alternatif bir tarif: Malzemeler: 6 adet patates (rende); 4-5 yemek kaşığı tuz; 1 tutam karabiber; 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı; 200 gram kaşar peyniri (içi için); kavrulmuş susam ve deniz tuzu (üzeri için). Yapılışı: 1. Patatesleri rendeleyin ve bir karıştırma kabına alın. 2. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. 3. Aynı boydaki iki tavaya patatesleri bölüştürün ve orta ateşte pişirin. 4. Tabanı hafifçe pişen patatesleri spatula ile ezin, düzleyin ve ateşi kısın. 5. Taban kısımları pişince bir tabak yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da pişirin. 6. Bir patatesin üzerine kaşar peyniri serpin, diğerini üzerine yerleştirin. 7. Üzerine kavrulmuş susam ve deniz tuzu serpin, kenarlarına tereyağı parçaları koyun. 8. Tavayı 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. 9. Fırından çıkan patatesi soğutup spatula ile servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin.