Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel patates yemeğini yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 5 adet orta boy patates 1;
- 1 adet kuru soğan 12;
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı) 1;
- 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası 13;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 3 su bardağı sıcak su 1;
- İsteğe göre 1 adet yeşil biber veya havuç 1.
Yapılışı:
- Patatesleri soyup yıkayın ve küp şeklinde doğrayın 13.
- Bir tencereye sıvı yağı ekleyin, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun 13. Sarımsağı eklemek isterseniz, ince doğrayıp bu aşamada ekleyebilirsiniz 1.
- Domates salçasını (veya rendelenmiş domatesleri) soğanların üzerine ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavurun 1.
- Küp doğradığınız patatesleri, dilimlenmiş biber veya havuç eklemek isterseniz onları da tencereye koyun 1. Karabiber, toz biber ve tuzu ilave edip karıştırın 1.
- Tencereye sıcak suyu ekleyip tüm malzemeyi karıştırın, su patateslerin üzerini biraz geçecek şekilde olmalıdır 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika, patatesler yumuşayana kadar pişirin 13. Ara ara karıştırarak yemeğin dip tutmamasına dikkat edin 1.
- Yemek piştikten sonra ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin, ardından sıcak olarak servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: