Buradasın
Kuzu inciği en güzel nasıl haşlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu inciği en güzel şekilde haşlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 4 adet kuzu incik, 3 adet patates, 2 adet havuç, 3-4 diş sarımsak, 5 su bardağı su, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 defne yaprağı, 6-7 tane karanfil 1.
- Hazırlık: Teflon tavayı sıvı yağ ile ısıtın ve inciklerin her tarafını çevirerek mühürleyin 1.
- Düdüklü Tencere: Mühürlenen incikleri düdüklü tencereye alın, sıcak su, sarımsak, soğan, defne yaprağı, tane karabiber ve tuzu ekleyin 14.
- Pişirme: Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, kuzu incik haşlama süresini 15-20 dakika olarak ayarlayın 1.
- Sebzeler: İncikler yumuşayınca, patatesi ve havucu doğrayarak ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını açık tutarak sebzeleri yumuşayana kadar pişirin 14.
- Servis: Pişen haşlamayı karabiber, sarımsak, acı biber ve limon ile servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: