Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu incik en güzel şekilde şu yöntemlerle pişirilebilir:
- Fırında Pişirme: Kuzu incikleri yıkayıp kuruladıktan sonra zeytinyağı, deniz tuzu, karabiber ve dövülmüş kişniş ile marine edin 2. Ardından fırın tepsisine alıp üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 2-2,5 saat pişirin 2.
- Düdüklü Tencerede Pişirme: Tuz ve karabiberle incikleri harmanlayıp kızgın döküm tencerede mühürleyin 1. Tereyağını döküm tencereye koyun, soğan ve havucu ekleyip 4-5 dakika soteleyin 1. Salçayı ekleyip iyice karıştırın, kemik suyu ve domates sosunu ilave edin 1. Kaynayınca ocağın altını kısın, incikleri yerleştirin ve biberiyeleri aralara yerleştirin 1. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2 saat pişirin 1.
- Tencerede Pişirme: Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun 3. Kuzu incikleri yıkayıp tencereye ilave edin, havuçları halka şeklinde doğrayıp etlerin üstüne ekleyin 3. Etlerin suyu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp etlerin üstüne salça ile birlikte ekleyin ve karıştırın 3. 2 su bardağı kaynamış suyu etlerin üstüne ilave edip yaklaşık 40 dakika pişinceye kadar bekleyin 3. Son olarak tenceredeki yemeği fırın tepsisine koyup üzerine tuz, karabiber ve sarımsakları ekleyip 250 derece fırında pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: