Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates ve havuçla yapılan çorbalardan bazıları şunlardır:
- Havuçlu patates çorbası 12. İki adet havuç, iki adet patates, bir adet kuru soğan, iki-üç yemek kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı tereyağı, dört su bardağı sıcak su, bir su bardağı süt, bir tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı nane ve bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber ile yapılır 1.
- Patatesli havuçlu mercimek çorbası 4. Bir adet soğan, bir adet patates, bir adet havuç, üç-dört yemek kaşığı zeytinyağı, beş su bardağı su, yarım limonun suyu, tuz ve karabiber ile yapılır 4.
- Zerdeçallı ve reyhanlı havuçlu patates çorbası 5. Bir adet soğan, bir diş sarımsak, üç-dört yemek kaşığı sıvı yağ, üç adet orta boy havuç, iki adet orta boy patates, iki litre tavuk suyu, bir tatlı kaşığı zerdeçal ve 10 yaprak reyhan ile yapılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: