Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuçla en güzel yapılan çorbalardan biri **"kremalı havuç çorbası"**dır 1.
Malzemeler:
- 2 adet büyük havuç 1
- 2 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ 1
- 1 yemek kaşığı un 1
- 5 gram biber tozu 1
- 3 su bardağı su 1
- 1 su bardağı süt 1
- 4 çorba kaşığı krema (%10) 1
- 1 demet maydanoz 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
Hazırlanışı:
- Havuçları rendeleyip yağda kavurun 1.
- Un ve biber tozunu ekleyip suyu ilave edin 1.
- Piştikten sonra süt ve kremayı ekleyin 1.
- En son maydanoz ve tuzu ekleyip karıştırın 1.
Ayrıca "yogurtlu havuç çorbası" da lezzetli bir seçenek olabilir 2.
Malzemeler (4 kişilik):
- 2 adet havuç 2
- 50 gr tereyağı 2
- 140 gr arpa şehriye 2
- 45 gr un 2
- 200 gr yoğurt 2
- Bir tutam taze kekik, doğranmış 2
- Bir çay bardağı tuz 2
- 1 litre su 2
Hazırlanışı:
- Tereyağını tencerede eritin ve havuçları sotelemeye başlayın 2.
- Su kaynamaya başladığında arpa şehriyeleri ekleyin 2.
- Başka bir kasede un ve yoğurdu iyice karıştırın, biraz su ve tuz ilave edip tekrar çırpın 2.
- Arpa şehriyeler yumuşamaya başladığında yoğurtlu terbiyeyi çorbaya ilave edin ve karıştırarak kaynatın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: