Dışı çıtır içi yumuşak patates topları için ne yapmalı?
Dışı çıtır, içi yumuşak patates topları yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 3 adet büyük boy patates, 1 su bardağı galeta unu, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet yumurta, sıvı yağ. 2. Hazırlanışı: - Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve püre haline getirin. - Tuz, karabiber, kırmızı biber ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın. - Karışımdan küçük parçalar alıp top şeklinde yuvarlayın ve önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayın. - Sıvı yağı tavada ısıtın ve patates toplarını altın rengini alana kadar kızartın. - Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürüp sıcak servis yapın. Bu tarifte kullanılan malzemelere alerjisi olanlar dikkatli olmalıdır.
Dışı çıtır içi yumuşak patates topları için ne yapmalı?