Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates püresi yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır 12.
- Yumuşayan patatesler süzülür 12.
- Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir 12.
- Süt, tuz ve karabiber eklenir 12.
- İyice püre haline gelene kadar ezilir 12.
Püf noktaları:
- Zaman almaması ve daha yumuşak olması için patatesleri soyduktan sonra küp küp doğrayarak haşlayabilirsiniz 1.
- Haşlanmış patatesleri ezici ile ezerek daha iyi sonuç alabilirsiniz 1.
- Patates püresi yaparken süt yerine süt kreması da ekleyebilirsiniz 1.
Patates püresi, kırmızı et, tavuk veya rosto yemekleri ile servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: