Buradasın
Patates püresi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates püresi yapmak için gerekli malzemeler:
- 4-5 adet patates 1;
- ½ su bardağı süt 1;
- 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı 1;
- ½ adet muskat (rendelenmiş) 1;
- Beyaz biber 1;
- ½ su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) 1;
- Toz kırmızıbiber 1.
Yapılışı:
- Patateslerin ortalarına bir bıçak yardımıyla çizik atın ve tencereye alıp üzerine su koyarak haşlamaya bırakın 1.
- Haşlanan patatesleri tencereden çıkartın ve kabuklarını soyun 1.
- Kabuklarını soyduğunuz patatesleri bir karıştırma kabına alıp bir patates ezici yardımıyla ezin 1.
- Tuz, süt, tereyağı, muskat rendesi, beyaz biber, rendelenmiş kaşar peyniri ve toz kırmızıbiberi ilave edip bir spatulayla karıştırın 1.
- Hazır olan patates püresini yıldız uç taktığınız sıkma poşetine alın ve fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hafif aralıklı sıkın 1.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri renk alana kadar pişirin 1.
Alternatif bir tarif için Kevserin Mutfağı sitesini ziyaret edebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: