Buradasın
Pastanın yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastanın yumuşak olması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Malzeme Kalitesi: Un gibi kuru malzemeler düşük proteinli ve pastalık unlardan seçilmelidir 13.
- Yumurta ve Şeker: Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı ve şekerle iyice çırpılmalıdır 13. Bu, hamura hava katarak pastanın kabarmasını sağlar.
- Yağ Kullanımı: Tereyağı aroma katar, sıvı yağ ise daha nemli bir doku sağlar 1.
- Fırın Isısı: Kek hamuru önceden ısıtılmış fırına konulmalı ve ani ısı değişimlerinden kaçınılmalıdır 13.
- Nemlendirme: Kek katları, şekerli süt veya şurup ile ıslatılarak daha nemli hale getirilebilir 14.
- Kesim: Pasta katlarını keserken keskin bir bıçak veya tel kullanılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: