Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Panik köfte ekmek arası yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 400 gr orta yağlı dana kıyma 1
- 1 adet kuru soğan 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1 dilim bayat ekmek içi 1
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- Yarım çay kaşığı karbonat 1
- 4 adet somun ekmek veya yarım baget ekmek 1
- 1 adet domates 1
- 1 adet yeşil biber 1
- 1 kuru soğan 1
- Maydanoz 1
- Turşu 1
- Ketçap, mayonez veya acı sos 1
Yapılışı:
- Köfte malzemelerini geniş bir kapta yoğurun 1.
- Harç homojen hale gelince üzerini streçleyip buzdolabında en az 15-20 dakika dinlendirin (vakit varsa 1 saat ideal) 1.
- Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassı köfteler yapın 1.
- Tavada az sıvı yağ ile her iki tarafını güzelce kızartın 1.
- Somun ekmekleri ortadan ikiye kesip iç kısmını hafifçe kızartın 1.
- Ekmeklerin içine önce yeşillik ve soğan, ardından sıcak köfteleri yerleştirin 1.
- Üzerine domates, biber, turşu ekleyin 1.
- Dilerseniz ketçap, mayonez veya acı sosla tatlandırın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: