Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Panettone keki yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 yemek kaşığı instant maya 1;
- 4 yemek kaşığı ılık su 1;
- 4,5 su bardağı + yarım yemek kaşığı un 1;
- 5 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 4 adet yumurtanın sarısı 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 yemek kaşığı buzdolabında bekletilmiş kuş üzümü 1;
- Yarım su bardağı kuru üzüm 1;
- Birer adet limonun ve portakalın rendelenmiş kabuğu 1.
Yapılışı:
- Derin bir kapta mayayı 2 yemek kaşığı ılık su ile karıştırarak eritin 1. Yarım su bardağı unu ekleyip karıştırın 1. Üzerini kapatıp 6 saat dinlendirin 1.
- Oda ısısında bekletilmiş tereyağını, yumurtaları ve yumurta sarılarını çırpın 1. Toz şeker, vanilya ve kalan 2 yemek kaşığı ılık suyu da ekleyip karıştırın 1. Kuş üzümünü katıp karıştırın 1.
- Mayayı karışıma ekleyip yoğurun 1. Yoğurma sırasında kalan 4 su bardağı unu, hamur elastik oluncaya kadar azar azar ekleyin 1. Yağlanmış derin bir kaba alın 1. Bezle üzerini örttükten sonra tekrar 6 saat dinlendirin 1.
- Kalan yarım yemek kaşığı un, kuru üzüm, limon ve portakal kabuğunu harmanlayın 1. Bu karışımı hamura ekleyip 5 dakika yoğurun 1.
- Pişirme kağıdı ile kaplanmış derin bir kek kalıbına alın 1. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin 1. Ilık olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: