Buradasın
Panettone hamuru nasıl şekillendirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Panettone hamurunu şekillendirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Mayalanan Hamur: Mayalanan hamuru hafifçe yoğurup yuvarlayın ve panettone kalıbına (veya derin bir kek kalıbına) yerleştirin 12.
- İkinci Mayalama: Hamurun üzerine örtüp 1 saat daha mayalandırın 13.
- Pişirme Öncesi Hazırlık: Hamurun üzerine keskin bir bıçakla hafif bir artı işareti çizin ve ortasına küçük bir parça tereyağı koyun 1.
- Pişirme: Fırını 180°C'ye ısıtın ve hamuru yaklaşık 40-50 dakika, üstü altın sarısı olana kadar pişirin 12.
- Soğutma: Panettone'yi fırından alınca ters çevirip şişlerle asarak soğutun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: