Panettone kalıbı yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Hamuru Hazırlayın: Büyük bir kapta 500 gr un, 100 gr şeker, 10 gr tuz ve 10 gr kuru mayayı karıştırın. 2. Aromaları Ekleyin: 100 gr kuru üzüm, 50 gr şekerlenmiş portakal kabuğu, 50 gr şekerlenmiş limon kabuğu, 1 tatlı kaşığı vanilya özü ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu hamura yedirin. 3. Mayalanma: Hamuru yağlanmış bir kaba alıp üzerini örterek 1-2 saat mayalanmaya bırakın (hamur iki katına çıkmalı). 4. Şekil Verin: Mayalanan hamuru hafifçe yoğurup yuvarlayın ve panettone kalıbına (veya derin bir kek kalıbına) yerleştirin. 5. Pişirme: Fırını 180°C'ye ısıtın. 6. Soğutma: Panettone'yi fırından alınca ters çevirip şişlerle asarak soğutun (bu, kubbeli yapısının çökmemesi için geleneksel bir yöntem).