Buradasın
Pandispanyanin kabarması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pandispanyanın kabarması için şu püf noktalarına dikkat etmek gerekir:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması: Yumurtaları ve diğer malzemeleri oda sıcaklığına getirmek, pandispanyanın daha iyi kabarmasını sağlar 12.
- Yumurtaların ayrılması: Yumurtanın beyazı ve sarısını ayrı kaplarda çırpmak ve beyazlara az miktarda tuz eklemek, daha kabarık bir pandispanya elde etmeye yardımcı olur 12.
- Kuru malzemelerin elekten geçirilmesi: Kuru malzemeleri havalandırarak elekten geçirmek, karışımın daha iyi kabarmasını sağlar 12.
- Fırının önceden ısıtılması: Fırını önceden 160 derecede ısıtmak, pandispanyanın yavaş yavaş ve sönmeden pişmesini sağlar 2.
- Fırın kapağının açılmaması: Pandispanya pişerken fırın kapağını erken açmamak, kekin sönmesini önler 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: