Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu pandispanyanın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Yumurta ve şekerin iyi çırpılması 13. Yumurta beyazları kar gibi olana, sarılar ise rengi açılana kadar çırpılmalıdır 1.
- Fırına su konulması 14. Pişirme esnasında fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koymak, kekin daha yumuşak olmasını sağlar 14.
- Fırın kapağının ilk 20 dakika açılmaması 15. Kekin pişerken fırının kapağı ilk 20 dakika açılmamalıdır, aksi takdirde kek sönebilir 15.
- Unun eleyerek eklenmesi 4. Unu eleyerek ilave etmek, hamurun pütürlü olmasını engeller 4.
- Kalıbın uygun ölçülerde seçilmesi 1. Kakaolu pandispanya yapmak için 25 gram (1 yemek kaşığı) kakao eklenmeli ve un ölçüsünden de aynı oranda eksiltilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: